Alimentació i Cultura [103248]
van den Bogaert, Alice Marie-Sophie
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Food and Culture
Título variante: Alimentación y Cultura
Fecha: 2022-23
Resumen: - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia Social i Cultural. - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia de l'alimentació. - Conèixer els mètodes i tècniques d'investigació característics de l'Antropologia de l'alimentació. - Conèixer els diferents condicionaments de l'alimentació humana. - Conèixer les bases socioculturals del comportament alimentari dels éssers humans. - Conèixer i comprendre la diversitat de cultures i sistemes alimentaris. - Conèixer els processos de canvi i adaptació del comportament alimentari humà. - Comprendre els factors implicats en diferents situacions de l'actual context social i cultural relacionades amb el comportament alimentari. - Identificar i analitzar els diferents eixos de poder implicats en la distribució alimentària planetaria. Objectius per al desenvolupament sostenible (ODS) Davant dels reptes que les diferents societats afronten, l'any 2015 les Nacions Unides (ONU) van definir el 17 objectius per al desenvolupament sostenible (ODS), que es desglosen en 169 metes. Els ODS aborden qüestions que afecten diferents àmbits, des de l'eradicació de la pobresa fins a la preservació de la vida marina. Aquests són els objectius que s'han d'assolir de cara a l'any 2030, i que interpel·len a tota la societat. Els ODS inclosos en aquesta assignatura són els següents: ODS 1: Fi de la pobresa ODS 2: Fam zero 1 ODS 2: Fam zero ODS 3: Salut i benestar ODS 5: Igualtat de gènere ODS 8: Treball digne i creixement econòmic ODS 10: Reducció de les desigualtats ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles ODS 12: Consum i producció responsables ODS 13: Acció climàtica ODS 14: Vida aquàtica ODS 15: Vida terrestre ODS 16: Institucions sòlides de Pau i Justícia.
Resumen: - To know the basic foundations of Social and Cultural Anthropology. - To know the basic fundamentals of Food Anthropology. - To know the methods and research techniques characteristic of the Anthropology of food. - To know the different conditions of human food. - To know the sociocultural bases of the eating behavior of human beings. - To Know and understand the diversity of cultures and food systems. - To know the processes of change and adaptation of human eating behavior. - To understand the factors involved in different situations in the current social and cultural context related to eating behavior. - Identify and analyze the different axes of power involved in the planetary food distribution Sustainable Development Goals (SDGs) Faced with the challenges facing different societies, in 2015 the United Nations (UN) set 17 goals for sustainable development (SDGs), which are broken down into 169 goals. The SDGs address issues affecting different areas, from poverty eradication to the preservation of marine life. These are the goals that must be achieved by the year 2030, and that challenge the whole of society. The SDGs included in this subject are as follows: SDG 1: Ending Poverty ODS 2: Zero hunger 1 SDG 3: Good Health and well-being SDG 5: Gender equality SDG 8: Decent work and economic growth SDG 10: Reducing inequalities SDG 11: Sustainable cities and communities SDG 12: Responsible consumption and production SDG 13: Climate action SDG 14: Life below water SDG 15: Life on Land SDG 16: Peace and Justice Strong Institutions.
Resumen: - Conocer los fundamentos básicos de la Antropología Social y Cultural. - Conocer los fundamentos básicos de la antropología de la alimentación. - Conocer los métodos y técnicas de investigación característicos de la antropología de la alimentación. - Conocer los distintos condicionamientos de la alimentación humana. - Conocer las bases socioculturales del comportamiento alimenticio de los seres humanos. - Conocer y comprender la diversidad de culturas y sistemas alimenticios. - Conocer los procesos de cambio y adaptación del comportamiento alimenticio humano. - Comprender los factores implicados en diferentes situaciones del actual contexto social y cultural relacionadas con el comportamiento alimenticio. - Identificar y analizar los distintos ejes de poder implicados en la distribución alimentaria planetaria. Objetivos para el desarrollo sostenible (ODS) Ante los retos que las diferentes sociedades afrontan, en 2015 las Naciones Unidas (ONU) definieron los 17 objetivos para el desarrollo sostenible (ODS), que se desglosan en 169 metas. Los ODS abordan cuestiones que afectan a diferentes ámbitos, desde la erradicación de la pobreza hasta la preservación de la vida marina. Estos son los objetivos que deben alcanzarse de cara al año 2030, y que interpelan a toda la sociedad. Los ODS incluidos en esta asignatura son los siguientes: ODS 1: Fin de la pobreza ODS 2: Hambre cero 1 ODS 3: Salud y bienestar ODS 5: Igualdad de género ODS 8: Trabajo digno y crecimiento económico ODS 10: Reducción de las desigualdades ODS 11: Ciudades y comunidades sostenibles ODS 12: Consumo y producción responsables ODS 13: Acción climática ODS 14: Vida acuática ODS 15: Vida terrestre ODS 16: Instituciones sólidas de Paz y Justicia.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 112.4 KB

Anglès
7 p, 111.5 KB

Castellà
7 p, 112.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-01, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir