Política educativa [101159]
Verger, Antoni
Zancajo, Adrián
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: Educational Policy
Fecha: 2022-23
Resumen: Aquesta assignatura té per objectiu: Introduir diverses perspectives teòriques i metodològiques per examinar els processos i resultats de reformes en política educativa, i dotar els estudiants de coneixements i habilitats analítiques per a la comprensió de la política educativa en diferents contextos. Desenvolupar un enfocament de governança global en l'anàlisi de polítiques i familiaritzar els estudiants amb una perspectiva internacional sobre el canvi de les polítiques educatives (amb èmfasi en el rol de les organitzacions internacionals, els estudis de cas internacionals i l'ús de bases de dades internacionals). Desenvolupar una comprensió exhaustiva de les dimensions socials, econòmiques i polítiques de la política educativa. Aplicar aquestes perspectives en diversos nivells educatius (educació bàsica, educació superior, formació professional) i dimensions d'impacte (equitat educativa, eficiència, aprenentatge, innovació, etc. ). Estimular l'interès per aprofundir en l'estudi de la política educativa i a prendre consciència de la naturalesa complexa, interdisciplinària i, de vegades, controvertida de l'anàlisi de les polítiques educatives. Després de completar amb èxit el curs, els estudiants seran capaços de: Analitzar críticament els objectius i les estratègies de les reformes de les polítiques educatives, així com el seu impacte en tant que política pública en un ventall de dimensions (drets humans, equitat, desenvolupament, etc. ). Comprendre i reconèixer els principals actors i processos que configuren la política educativa a 1 Comprendre i reconèixer els principals actors i processos que configuren la política educativa a diferentsnivells. Comprendre la complexitat i el conflicte que envolten la formulació i la implementació de polítiques. Desenvolupar un pensament i anàlisi crítics i comunicar eficaçment, mitjançant un nivell bàsic d'anglès, l'anàlisi de fenòmens socials i intervencions polítiques. Desenvolupar habilitats i aptituds per treballar en grup.
Resumen: This course aims at: Introducing a variety of theoretical and methodological perspectives to examine education policy reform, processes, contents and outcomes; and equipping students with knowledge and analytical skills for the understanding of education policy in different contexts. Developing a global governance approach to policy analysis and familiarizing students with an international perspective to education policy change (focus on international organizations, international case studies and international databases). Developing a thorough understanding of the social, economic and political dimensions of education policy. Applying these perspectives in a range of education levels (basic education, higher education, vocational education) and impact dimensions (education equity, efficiency, learning, innovation, etc. ). Stimulating interest in further study of education policy and awareness of the complex, interdisciplinary and, at times, controversial nature of education policy analysis. After the successful completion of the course, the students will be able to: Critically analyse the goals and strategies of education policy reforms, as well as their public policy impact in a range of dimensions (human rights, equity, development, etc. ). Understand and recognize the main actors and processes shaping education policy at different levels. Understand the complexity and conflict that surround policy-making and policy implementation. Develop critical thinking and analysis, and communicate communicate effectively, through a basic level of English, the analysis of social phenomena and policy interventions. Develop work-in-group skills and aptitudes. 1 Develop work-in-group skills and aptitudes.
Resumen: Esta asignatura tiene por objetivo: Introducir diversas perspectivas teóricas y metodológicas para examinar los procesos de reformas en política educativa, sus contenidos y resultados; y dotar a los estudiantes de conocimientos y habilidades analíticas para la comprensión de la política educativa en diferentes contextos. Desarrollar un enfoque de gobernanza global en el análisis de políticas y familiarizar a los estudiantes con una perspectiva internacional sobre el cambio de las políticas educativas (con énfasis en el rol de las organizaciones internacionales, los estudios de caso internacionales y el uso de bases de datos internacionales). Desarrollar una comprensión exhaustiva de las dimensiones sociales, económicas y políticas de la política educativa. Aplicar estas perspectivas en varios niveles educativos (educación básica, educación superior, formación profesional) y dimensiones de impacto (equidad educativa, eficiencia, aprendizaje, innovación, etc. ). Estimular el interés por profundizar en el estudio de la política educativa y tomar conciencia de la naturaleza compleja, interdisciplinaria y, a veces, controvertida del análisis de las políticas educativas. Después de completar con éxito el curso, los estudiantes serán capaces de: Analizar críticamente los objetivos y las estrategias de las reformas de las políticas educativas, así como su impacto como política pública en un abanico de dimensiones (derechos humanos, equidad, desarrollo, etc. ). Comprender y reconocer los principales actores y procesos que configuran la política educativa a 1 Comprender y reconocer los principales actores y procesos que configuran la política educativa a diferentes niveles. Comprender la complejidad y el conflicto que rodean la formulación y la implementación de políticas. Desarrollar un pensamiento y análisis críticos y comunicar eficazmente, mediante un nivel básico de inglés, el análisis de fenómenos sociales e intervenciones políticas. Desarrollar habilidades y aptitudes para trabajar en grupo.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Sociologia [2500262]
Plan de estudios: Grau en Estadística Aplicada i Grau en Sociologia [1282] ; Grau en Sociologia [1361] ; Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Sociologia [1402] ; Grau en Estadística Aplicada i Grau en Sociologia [1440] ; Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Sociologia [1512]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 118.3 KB

Anglès
7 p, 117.2 KB

Castellà
7 p, 118.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2023-03-06



   Favorit i Compartir