Peix i Productes de la Pesca [102645]
Juan Godoy, Bibiana
Sala Pallarés, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Fish and Fishing Products
Título variante: Pescado y Productos de la Pesca
Fecha: 2023-24
Resumen: L'assignatura "Peix i productes de la pesca" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció d'aquests tipus d'aliments, de manera que l'estudiant sigui capaç de: Identificar les principals espècies de productes de la pesca de consum freqüent i els mètodes usuals de captura. Analitzar factors que intervenen en la qualitat i seguretat alimentària del productes procedents d'aqüicultura. Analitzar la composició, la variabilitat i els factors més importants que influencien en els processos 1 Analitzar la composició, la variabilitat i els factors més importants que influencien en els processos tecnològics, com també els agents que puguin deteriorar el producte. Identificar els processos bioquímics i fisiològics que esdevenen després de la mort del peix, els índexs de frescor del peix i els mitjans més idonis per a mantenir-ne la qualitat. Determinar els processos de conservació i transformació i les modificacions físicoquimiques, microbiològiques i sensorials que s'esdevenen en el peix. Establir el control de qualitat aplicable a la indústria dels productes de la pesca i fonamentar les condicions de distribució i de comercialització. Diversificar els productes i conèixer l'aprofitament integral dels productes de la pesca. Reconèixer problemes tècnics de caràcter productiu o de matèries primeres Proporcionar idees raonades per millorar l'activitat productiva d'una industria de la pesca.
Resumen: The subject "Fish and fishery products" is an optional subject of the "materia" "Food Technology" that aims to give an overview of the most important aspects in the production of these types of foods, so that the student will be able to: Identify the main species of fishery products of frequent consumption and the usual methods of capture. Analyze factors that affect the quality and food safety of marine and aquaculture products. Analyze the composition, variability and the most important factors that influence the technological processes, as well as the agents that can deteriorate the product. Identify the biochemical and physiological processes that occur after the death of the fish, the freshness indexes and the most suitable means to maintain their quality. Determine the conservation and transformation processes and the physico-chemical, microbiological and sensory changes that occur in the fish. Establish the quality control applicable to the fishery products industry and base the distribution and 1 Establish the quality control applicable to the fishery products industry and base the distribution and marketing conditions. Diversify the products and learn the full use of fishery products. Recognize technical issues of a productive nature or of raw materials Provide reasoned ideas to improve the productive activity of a fishing industry.
Resumen: La asignatura "Pescado y productos de la pesca" es una asignatura optativa de la Materia "Tecnología de los alimentos" que pretende dar una visión global de los aspectos más importantes en la producción de estos tipos de alimentos, de manera que el estudiante sea capaz de: Identificar las principales especies de productos de la pesca de consumo frecuente y los métodos usuales de captura. Analizar factores que intervienen en la calidad y seguridad alimentaria de los productos procedentes de 1 Analizar factores que intervienen en la calidad y seguridad alimentaria de los productos procedentes de acuicultura. Analizar la composición, la variabilidad y los factores más importantes que influyen en los procesos tecnológicos, así como los agentes que puedan deteriorar el producto. Identificar los procesos bioquímicos y fisiológicos que acontecen después de la muerte del pez, los índices de frescura del pescado y los medios más idóneos para mantener su calidad. Determinar los procesos de conservación y transformación y las modificaciones fisicoquímicas, microbiológicas y sensoriales que ocurren en el pescado. Establecer el control de calidad aplicable a la industria de los productos de la pesca y fundamentar las condiciones de distribución y de comercialización. Diversificar los productos y conocer el aprovechamiento integral de los productos de la pesca. Reconocer problemas técnicos de carácter productivo o de materias primas Proporcionar ideas razonadas para mejorar la actividad productiva de una industria de la pesca.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955] ; Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 122.0 KB

Anglès
7 p, 117.9 KB

Castellà
7 p, 119.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2023-07-07, última modificación el 2023-09-16



   Favorit i Compartir