Piscicultura [102671]
Sala Pallarés, Roser
Amills i Eras, Marcel
Padros Bover, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Fish Farming
Fecha: 2023-24
Resumen: L'assignatura Piscicultura parteix de la base de que qui la vol cursar ja de coneixements bàsics sobre la fisiologia de peixos i la seva estreta relació amb el medi on habita, així com els principals aspectes patològics que poden incidir en la producció d'aquestes espècies. A partir d'aquí, l'assignatura aprofundeix en els sistemes actuals de manteniment i producció d'aquestes espècies aquàtiques des d'una perspectiva més integrativa i aplicada. Al parlar de Piscicultura no sols fem referència a les espècies destinades a consum, sinó també a aquelles destinades a una funció més lúdica, com serien els peixos ornamentals i el món que els envolta (distribuïdors, grans aquaris,. . ). Si be ambdues tenen objectius diferents, les bases de la seva producció són les mateixes. L'objectiu general de l'assignatura és donar a conèixer i comprendre les característiques pròpies del sector de la piscicultura, així com els seus punts crítics i cap a on es dirigeix. Al mateix temps, s'incideix en el paper que el futur professional en veterinària, pot tenir dins d'aquest sector productiu. Al llarg dels últims anys, la professió veterinària s'ha anat acostant al mon de la piscicultura molt lentament i, bàsicament, en aspectes relacionats amb la sanitat. Tot i així, també pot jugar un paper destacat en altres àrees que afecten de manera directa a la producció com són la nutrició i la genètica, entre altres. 1 Com a objectius més específics de l'assignatura, es busca capacitar a l'alumnat per a poder: a) identificar tots aquells factors que en determinen i condicionen la rendibilitat de la producció. b) valorar quines implicacions té aquest tipus de producció sobre el medi ambient i el benestar animal, així com les actuacions que s'estan duent a terme. c) aplicar els coneixement adquirits en el reconeixement de problemes tècnics i/o de maneig d'una granja piscícola i en el plantejament raonat d'estratègies per a la seva millora/resolució.
Resumen: The course Pisciculture is based on the assumption that the student already has basic knowledge of fish physiology and its close relationship with the environment in which they live, as well as the main pathological aspects that can affect the production of these species. From this point on, the course delves into the current systems of maintenance and production of these aquatic species from a more integrative and applied perspective. When talking about fish farming, reference is not only made to species destined for human consumption, but also to those destined for a more recreational function, such as ornamental fish and the world that surrounds them (distributors, large aquariums, etc. ). Although both have different objectives, the bases of their production are the same. The general objective of the course is to provide knowledge and understanding of the characteristics of the fish farming sector, as well as its critical points and where it is heading. Emphasis is also placed on the role that students, as veterinarians, can play in this productive sector. Over the last few years, the veterinarian has been approaching the world of fish farming very slowly and, basically, in aspects related to health. Despite this, they can also play an important role in other areas that directly affect production, such as nutrition and genetics, among others. 1 As specific objectives, the student will be trained: a) to identify factors that determine the profitability in fish production, b) to assess which implications has on the environment and animal welfare c) to apply the knowledge acquired in the recognition of technical problems or management of a fish farm and in the reasoned approach of strategies for its improvement / resolution.
Resumen: La asignatura Piscicultura parte de la base de que el alumnado dispone ya de conocimientos básicos sobre la fisiología de peces y su estrecha relación con el medio en el que habitan, así como los principales aspectos patológicos que pueden incidir en la producción de estas especies. A partir de aquí, la asignatura profundiza en los sistemas actuales de mantenimiento y producción de estas especies acuáticas desde una perspectiva más integrativa i aplicada. Al hablar de Piscicultura no sólo se hace referencia a especies destinadas a consumo humano, sino también a aquellas destinadas a una función más lúdica, como serían los peces ornamentales y el mundo que los rodea (distribuidores, grandes acuarios,. . ). Si bien ambas tienen objetivos diferentes, las bases de su producción son las mismas. El objetivo general de la asignatura es dar a conocer y comprender las características propias del sector de la piscicultura, así como sus puntos críticos y hacia dónde se dirige. Asimismo, se hace hincapié en el papel que el alumnado, como profesionales en veterinaria, pueden tener dentro de este sector productivo. A lo largo de los últimos años, la profesión veterinaria se ha ido acercando al mundo de la piscicultura muy lentamente y, básicamente, en aspectos relacionados con la sanidad. A pesar de ello, también puede jugar un papel 1 básicamente, en aspectos relacionados con la sanidad. A pesar de ello, también puede jugar un papel destacado en otras áreas que afectan directamente a la producción como son la nutrición y la genética, entre otras. Como objetivos más específicos de la asignatura, se busca capacitar al alumnado parar poder: a) identificar todos aquellos factores que determinan y condicionan la rentabilidad de la producción. b) valorar qué implicaciones tiene este tipo de producción sobre el medio ambiente y bienestar animal, así como las actuaciones que se están llevando a cabo. c) aplicar los conocimientos adquiridos en el reconocimiento de problemas técnicos y/o de manejo de una granja piscícola y en el planteamiento razonable de estrategias para su mejora /resolución.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 108.8 KB

Anglès
5 p, 107.7 KB

Castellà
5 p, 109.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2023-07-07, última modificación el 2023-10-05



   Favorit i Compartir