L'homme et la terre. Las relaciones hombre-medio en el pensamiento de Elisée Reclus (1830-1905)
Ribas Rabassa, Pere

Data: 2003
Resum: En el artículo se presentan las reflexiones del geógrafo y anarquista francés Elisée Reclus en torno las relaciones dialécticas hombre-medio y la necesidad de tener en cuenta el factor tiempo en su análisis. Así mismo se presenta el proyecto de "geografia social" ideado por Reclus en relación a las formulaciones ambientales.
Resum: A l'article es presenten les reflexions del geògraf i anarquista francès Elisée Reclus entorn les relacions dialèctiques home-medi i la necessitat de tenir en compte el factor temps en el seu anàlisi. Així mateix es presenta el projecte de "geografia social" ideada per Reclus en relació a les formulacions ambientals.
Resum: Reflections of the geographer French anarchist Elisée Reclus in around the relations man-environment dialectics and the need to keep in mind the factor time in their analysis. Thus same the project is presented of "social geography" thought up by Reclus relating to the environmental formulations.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Anarquismo ; Geografía ; Medio ; Tiempo ; Anarquisme ; Geografia ; Medi ; Temps ; Anarchist ; Geography ; Environment ; Time
Publicat a: HMiC, N. 1 (2003) p. 71-84, ISSN 1696-4403

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/HMiC/article/view/22047


14 p, 72.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2008-09-29, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir