Recerca i divulgació arqueològica. Un camí per al desenvolupament d'estratègies interdisciplinars a l'ESO
Bardavio i Novi, Antoni (IES Sant Quirze (Sant Quirze del Vallès, Catalunya))
Gatell Arimont, Cristina (Institut La Romànica (Barberà del Vallès))
Molinero, Felipe (Institut La Romànica (Barberà del Vallès))

Data: 1996
Resum: El caràcter interdisciplinar de l'arqueologia, potencia l'aprofitament didàctic als ensenyaments no-universitaris de tot un conjunt de continguts provinents de diferents disciplines i àrees de coneixement, que fonamenten i estructuren una proposta curricular amb tots els ingredients bàsics per avançar cap a un aprenentatge realment significatiu. En aquest, les fonts de coneixement i les habilitats i mètodes inherents a la tasca arqueològica, prenen categoria equiparable al coneixement factual i conceptual fruit d'aquesta mateixa investigació.
Resum: El carácter interdisciplinar de la arqueología, potencia el aprovechamiento didáctico en las enseñanzas no universitarias de un conjunto de contenidos provenientes de distintas disciplinas y àreas de conocimiento, que fundamentan y estructuran una propuesta curricular con todos los ingredientes básicos para avanzar hacia un aprendizaje auténticamente significativo. En éste, las fuentes de conocimiento y las habilidades y métodos inherentes al trabajo arqueológico, toman categoría equiparable al conocimiento factual y conceptual fruto de esta misma investigación.
Resum: The interdiciplinar character of archaeology reinforces the didactic usefulness in non universitarian courses of a series of contents from different disciplines and subjects. In this way it is possible to found and to structure a curriculum that contains the main elements for a really significant learning. The sources of knowledge and the habilities and methods that constitute archaeological practice acquire in this way an equivalent category to the factual and conceptual knowledge that derives form this kind of research.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Treballs d'arqueologia, N. 4 (1996) p. 41-62, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/123052


22 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-12-01, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir