Loyal wives or just concubines ..?
Ruiz-Gálvez, Marisa

Data: 2007
Resum: The well known Heroon at the Toumba cemetery consist of a shaft housing of two very rich and apparently simultaneous burials, a male cremation and a female inhumation, assumed as the woman being the warrior's consort probably sacrificed during his husband's funerals. In this paper I argue is that if we can trust the anthropological identification and the simultaneity of both depositions, then we can consider these women as concubines better than wives, if we compare this evidence with contemporary archaeological funerary sites and the with the ancient Greek oral and literary tradition.
Resum: La famosa tumba del Heroon de Lefkandi consiste en un pozo que alberga dos enterramientos muy ricos y aparentemente simultáneos, una incineración masculina y una inhumación femenina, que ha sido asumida como la correspondiente a la esposa del guerrero incinerado y que había sido probablemente sacrificada en el transcurso de los funerales del marido. El argumento que defiendo es que, si podemos fiarnos de las identificaciones antropológicas de las tumbas y de la simultaneidad de los enterramientos dobles, entonces no puede tratarse de esposas, sino de concubinas, si los comparamos con otros yacimientos funerarios contemporáneos y con la tradición oral y literaria de la antigua Grecia.
Resum: La famosa tomba de l'Heroon de Lefkandi consisteix en un pou que hostatja dos enterraments molt rics i en aparença simultanis: una incineració masculina i una inhumació femenina, assumida aquesta com la corresponent a l'esposa del guerrer incinerat i probablement sacrificada durant els funerals del marit. L'argument que es defén aquí és que, si podem finar-nos de les identificacions antropològiques de les tombes i de la simultaneïtat dels enterraments dobles, llavors no pot tractar-se d'esposes, sinó de concubines, en comparació amb d'altres jaciments funeraris contemporanis i amb la tradició oral i literària de la Grècia antiga.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Treballs d'arqueologia, N. 13 (2007) p. 171-193, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/121402


23 p, 314.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2008-12-11, darrera modificació el 2022-02-19



   Favorit i Compartir