El desarrollo turístico en Cataluña en los dos últimos siglos : una perspectiva transversal
Garay Tamajón, Luis Alfonso
Cànoves, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: El desenvolupament turístic a Catalunya al llarg dels dos darrers segles : una perspectiva transversal
Títol variant: Le développement touristique en Catalogne aux deux derniers siècles : une perspective transversale
Data: 2009
Resum: Este estudio realiza una revisión global del desarrollo turístico en Cataluña en los dos últimos siglos desde una perspectiva transversal. La idea principal es que, en este proceso de desarrollo en el territorio definido como destino, influyen diferentes fuerzas estructurales de carácter cultural, social, tecnológico y económico. Estas fuerzas actúan como motor que posibilita la aparición de la actividad turística, influyen en el ciclo de vida de la misma en el destino y marcan los cambios de paradigma que ésta experimenta a lo largo del tiempo. En el análisis, se plantean las ventajas que el desarrollo ha reportado, pero también los inconvenientes derivados del mismo.
Resum: Aquest estudi realitza una revisió global del desenvolupament turístic a Catalunya al llarg dels dos últims segles des d'una perspectiva transversal. La idea principal és que, en aquest procés de desenvolupament al territori definit com a destinació, hi influeixen diferents forces estructurals de caràcter cultural, social, tecnològic i econòmic. Aquestes forces actuen com a motor que possibilita l'aparició de l'activitat turística, influeixen en el cicle de vida a la destinació i marquen els canvis de paradigma que aquesta experimenta al llarg del temps. En l'anàlisi, s'hi plantegen els avantatges que ha reportat el desenvolupament, però també els inconvenients que se'n deriven.
Resum: A partir d'une perspective transversale, cette étude réalise une révision globale du développement touristique en Catalogne au cours des deux derniers siècles. L'idée principale est que dans ce processus de développement du territoire défini comme une destination, on constate l'influence de différentes forces structurantes à caractères culturel, social, technologique et économique. Ces forces agissent comme un moteur qui facilite l'apparition de l'activité touristique. Elles influent aussi sur le cycle de vie de cette destination et marquent les changements de paradigme que celle-ci expérimente au fil du temps. Dans cette analyse, nous précisons les avantages générés par le développement, tout en insistant sur ses inconvénients.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Història del turisme ; Catalunya ; Destinació turística ; Cicle de vida ; Historia del turismo ; Cataluña ; Destino turístico ; Ciclo de vida ; Histoire du tourisme ; Catalogne ; Destination touristique ; Cycle de vie
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 53 (2009) p. 29-46, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/130727


18 p, 688.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-05, darrera modificació el 2023-09-08



   Favorit i Compartir