Estudi de les complicacions per intubació prolongada i traqueotomia en malalts sotmesos a ventilació mecànica
Esteller Moré, Eduard
Quer, Miquel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2002
Resum: El manteniment de la via aèria en el paciente de Cures Intensives amb intubació i traqueotomia pot comportar complicacions i lesions que en algun cas poden condicionar el seu futur. A més de salvar la vida, cal retornar aquests pacients a una vida social i profesional el més propera posible al seu estat previ a l'ingrés. Aquesta tesi és un estudi prospectiu observacional dels pacients sotmesos a aquests accesos instrumentals per un període superior o igual a 48 hores i basat en un protocol de consens entre Otorrinolaringología i Cures Intensives.
Resum: Maintaining the functioning of the airways of intubated, tracheotomised patients in intensive care may lead to complications and lesions which, in certain cases, may condition the patient's future. Not only should we focus on saving the patient's life, we should also strive to return him/her to a quality of social and profesional life as similar as posible to what it was like prior to admisión. The present thesis is a prospective observational study of patients sujected to such instrumental procedures for a period of 48 hours or over, built around a protocol consensuated by the ENT and Intensive Care Departments.
Nota: Descripció del recurs: 28 febrer 2002
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Medicina, Departament de Cirurgia, 2001
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Medicina intensiva
ISBN: 8469977946

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4240


354 p, 827.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08



   Favorit i Compartir