La manipulación de la memoria histórica en el nacionalismo español
Garcia Carcel, Ricardo 1948- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Data: 1994
Resum: El autor analiza el tema propuesto desde una doble perspectiva: por un lado, la selección del recuerdo a evocar en función de la legitimidad histórica reivindicada por los poderes establecidos. Por otro, la falsificación de las fuentes de base y la distorsión interpretativa de la realidad histórica, distorsión ligada, fundamentalmente a partir del siglo XIX, a la emergencia de los nacionalismos.
Resum: The author analyzes the proposed theme from a double perspective: the selection of memory for legitimizing the History favoured by the Establishment and the falsification of the original sources and the interpretative distortion of historical reality, basically bound to the emergence of nationalisms since the XIX century.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 12 (1994) p. 175-181, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23241


7 p, 230.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-04-29



   Favorit i Compartir