La ciudad y su entorno en la Epoca Moderna
Ringrose, David R.

Títol variant: Ciutat i entorn en l'Epoca Moderna
Títol variant: Cities and environment in Early Modern Age
Data: 1997
Resum: El autor estudia la aparición en el siglo XVII de grandes centros urbanos constituidos a su vez en capitales económicas y politicas generadoras de relaciones de dependencia con espaciosregionales e intercontinentales. El análisis de cuatro ejemplos -Lima, México, Madrid y Paris- permite a Ringrose aproximarse al papel diferente que determinadas ciudades politicas tuvieron en la estimulación del mundo mercantil en el aumento de sus redes a larga distancia.
Resum: L'autor estudia l'aparició al segle XVII de grans centres urbans constituits en capitals economiques i polítiques generadores de relacions de dependkncia amb espais regionals i intercontinentals. L'anklisi de quatre exemples -Lima, Mtxic, Madrid i Parispermet a Ringrose aproximar-se als diferents papers que determinades ciutats polítiques tingueren en l'estimulació del món mercantil circundant.
Resum: The author analyzes the emergence of big cities that became political and economical centres in the XVII century. Those cities generated a relationship based on dependency with other regional and intercontinental spaces which is described by David R. Ringrose through four examples, those of Lima, Mexico, Madrid and Paris.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 15 (1997) p. 221-245, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23321


25 p, 916.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir