Los resultados del libre comercio y "El punto de vista" : una revisión desde la estadística
García-Baquero González, Antonio (Universidad de Sevilla)

Títol variant: Els resultats del lliure cornerç i "el punt de vista" : una revisió des de l'estadística
Títol variant: The results of free trade and "the point of view" : a review from statistics
Data: 1997
Resum: El autor propone, a partir del análisis de dos nuevas fuentes documentales -una relación de los valores de las importaciones llegadas desde América y los derechos contribuídos a la Real Hacienda en 1778 y las "notas de carga" o resúmenes con los valores monetarios de los géneros conducidos hasta el puerto de Cádiz por los navíos-, una revisión de la imagen excesivamente triunfalista de las series del tráfico mercantil reconstruidas por J. R. Fisher para los últimos años del siglo XVIII, derivadas de la promulgación del famoso reglamento sobre el Libre Comercio entre España y las lndias durante el reinado de Carlos III.
Resum: A partir de I'analisi de dues noves fonts documentals -una relació dels valors de les importacions americanes i els drets que contribuiren a la Real Hisenda I'any 1778 i les "notes de carrega" o resums amb els valors monetaris dels generes conduits fins al port de Cadis pels navilis- I'autor proposa una revisió de la imatge excessivament triomfalista de les series del tràfic mercantil reconstruïdes per . I. R. Fisher per als últims anys del segle XVIII, sèries derivades de la promulgació del famós reglament sobre el lliure comerç entre Espanya i les Indies durant el regnat de Carles III.
Resum: Starting from two new sources -an account of the assets of the American imports and the duties payed to the Treasury in 1778 and lists containing the monetary rates of the commodities that arrived at the harbour of Cádiz-, Antonio Garcia-Baquero propounds a review of the excessively optimistic image regarding the last years of the Eighteenth century trade that J. R. Fisher has constructed. Fisher's documentation has been based on famous regulations about free trade between Spain and the Indies promulgated during the reign of Charles III of Spain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 15 (1997) p. 303-322, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23325


20 p, 724.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir