L'any que va morir Felip II
Kamen, H. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya))

Títol variant: El año que murió Felipe II
Títol variant: The year Philip II died
Data: 1998
Resum: A través de una larga serie de ejemplos, el autor cuestiona el teórico uniformismo y monolitismo ,del catolicismo en los territorios hispánicos de Felipe 11, poniendo de relieve los casos de desconociiniento de los dogmas y las tradiciones católicas, situaciones de permisividad hacia la entrada de libros extranjeros y ejemplos de aparente tolerancia religiosa con moriscos y judeoconversos .
Resum: Amb una llarga serie d'exemples, I'autor qüestiona el suposat uniformisme i monolitisme del catolicisme en els territoris hispanics de Felip 11, subratllant casos de desconeixement dels dogmes i les tradicions catoliques, situacions de permissivitat vers l'entrada de llibres estrangers i exemples d'alparent tolerancia religiosa vers conversos i morescos.
Resum: Henry Kamen questions the supposed monolithic nature of the Catholicism in the reign of Philip 11 of Spain. Using several examples, the author underlines various cases of ignorance of dogmas and traditions, permissiveness towards foreign books and religious tolerante towards Moslems and Jews converted to Catholicism.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 16 (1998) p. 125-130, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23342


6 p, 221.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2023-10-10



   Favorit i Compartir