La degradación del sistema de los Austrias : algunas reflexiones
Cortés Peña, Antonio Luis (Universidad de Granada)

Títol variant: La degradació del sistema dels Àustries : algunes reflexions
Títol variant: Some reflections on the decline of the Hapsburg political system
Data: 1998
Resum: Antonio Luis Cortés Peña resume los aspectos fundamentales que condujeron a una larga degeneración del sisterna político creado durante el gobierno de los Austrias. La disonancia entre la política exterior y las necesidades reales de sus súbditos hispánicos, el cambio de política imperialista entre el eje este-oeste (de Nápoles a Sicilia), por el norte-sur europeo ya desde la época de Carlos V y Felipe II, con la crisis fiscal y administrativa que acarrearía, se encuentran en la base, entre otros factores, de la decadencia final española del Seiscientos.
Resum: Antonio Luis Cortés Peña resumeix els aspectes fonamentals que portaren a una llarga degeneració del sistema polític creat durant el govern dels Austries. La dissonhcia entre la política exterior i les necessitats reals dels seus súbdits hispinics, el canvi de política imperialista entre I'eix est-oest (de Nàpols a Sicília), pel nord-sud europeu ja des de l'epoca de Carles V i Felip II, amb la crisi fiscal i administrativa que comportaria, es troba en la base, entre d'altres factors, de la decadencia final espanyola del Sis-cents.
Resum: Antonio Luis Cortés Peña summarizes the essential aspects that led the Hapsburg political system to a long decline. The disharmony between foreign affairs and actual necessities of their Spanish subjects, ihe shift of the imperialist politics from East-West (from Naples to Sicily) to North-South and the finantial crisis promoted by that change from the reign of Charles V of Spain were some of the factors that explain the Spanish decline during the XVII century.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 16 (1998) p. 211-226, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23348


16 p, 652.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir