Les lliçons de la història
Abadal i de Vinyals, Ramon d'

Títol variant: Las lecciones de la historia
Títol variant: The lessons of History
Data: 1998
Resum: En este artículo Ramón D'Abadal repasa algunos de los acontecimientos fundamentales que marcaron las relaciones de Cataluña y Castilla entre el Compromiso de Caspe y el Decreto de Nueva Planta. Acontecimientos caracterizados por incomprensiones y desconfianzas y por la voluntad uniformizadora de Castilla, que han llegado hasta el siglo XX.
Resum: En aquest article Ramón D'Abadal repassa alguns dels esdeveniments fonamentals que marcaren les relacions de Catalunya i Castella entre el Compromís de Casp i el Decret de Nova Planta. Esdeveniments caracteritzats per incomprensions i malfiances i per la voluntat uniformitzadora de Castella, que han arribat fins al segle XX.
Resum: Ramón D'Abadal revises the most significants events amongst Catalonia and Castile from the first dynastic enthronement of a Castilian Kinf in Catalonia to the Catalan consequences of the War of the Spanish Succession.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Manuscrits, N. 16 (1998) p. 285-303, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/23352


19 p, 773.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-05-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir