Análisis de los residuos sólidos generados en áreas administrativas, académicas, bibliotecas y cómputos, de ciudad universitària en la UMSNH, Michoacán, México
Carrillo Mainé, Núria
Boada, Martí 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Hernández Valencia, Federico
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2007
Descripció: 157 p.
Resum: El proyecto se enmarca dentro de Plan Ambiental Institucional (PAI) de la Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo (UMSNH), México, en lo referente a la gestión de residuos y tiene por finalidad analizar la tipología y composición de los residuos que se generan en algunas de las áreas de Ciudad Universitaria (CU). Para esto se realizó una metodología de recogida no selectiva de residuos puerta a puerta que se estructuró en dos fases, la primera, con el objetivo de obtener toda la información sobre el número y tipo de espacios de los edificios para luego elaborar y llevar a cabo el muestreo de los residuos, y la segunda, que se centró en la captura informática y gestión de los pesos de los mismos. De los datos obtenidos se concluyó que los residuos de mayor peso muestreado fueron el papel, la materia orgánica, el cartón y el vidrio transparente, los residuos de mayor generación per cápita fueron el papel, cartucho de impresora, CD y disquete. Finalmente, se concluye que la UMSNH no da tratamiento a los residuos que al ser depositados al aire libre contaminan su medio ambiente. Reciclándolos podrían obtenerse no sólo beneficios ambientales sino también económicos, que disminuirían el costo del reciclado devolviendo los residuos al ciclo productivo.
Resum: El projecte s'emmarca dins el Pla Ambiental Institucional (PAI) de la Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo (UMSNH), Mèxic, en lo referent a la gestió de residus i te per finalitat analitzar la tipologia y composició dels residus que es generen en algunes de les àrees de la Ciutat Universitària (CU). Per això va realitzar-se una metodologia de recollida no selectiva de residus porta a porta que es va estructurar en dues fases, la primera, amb l'objectiu d'obtenir tota la informació sobre el número i tipus d'espais dels d'edificis per posteriorment elaborar i posar en marxa el mostreig dels residus, i la segona, que es va centrar en la captura informàtica i gestió dels pesos dels mateixos. De les dades obtingudes es va concloure que els residus de major generació per càpita van ser el paper, la matèria orgànica, el cartró i el vidre transparent, els residus de major generació per càpita van ser el paper, el cartutx d'impressora, CD i disquet. Finalment, es conclou que la UMSNH no dona tractament als residus que al ser dipositats a l'aire lliure contaminen el seu medi ambient. Reciclant-los podrien obtenir-ne no només beneficis ambientals sinó també econòmics, que disminuirien el cost del reciclat retornant els residus al cicle productiu.
Resum: The project is framed within Plan Institutional Ambiental (PAI) of the Michoacana University of San Nicholas de Hidalgo (UMSNH), Mexico, in concern to the management of residues and has as an aim to analyze the typology and composition of the residues that are generated in some of the areas of University City (UC). For this a methodology of nonselective collection of residues was realized door to door and was structured in two phases. First, with the aim of obtaining all the data on the number and type of spaces of the buildings soon to elaborate and carry out the sampling of the residues; and second, that concentrated in the computer science capture and management of the weights of the same. Of the collected data one concluded that the residues of greater sampled weight were the paper, the organic matter, the cardboard and the transparent glass, the residues of greater generation per capita were the paper, cartridge of printer, CD and diskette. Finally, in conclusion the UMSNH does not give treatment to the residues that will be deposited outdoors and later contaminate their environment. Recycling them, would obtain not only environmental but also economic benefits, which would diminish the cost of recycling giving back the residues to the productive cycle.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Residus ; Eliminació ; Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo



Projecte
122 p, 5.6 MB

Annex amb dades numèriques
18 p, 272.5 KB

38 p, 6.1 MB

Annex legislacio LGPGIR
40 p, 228.7 KB

Annex legislació NMX
164 p, 2.6 MB

Annex legislació NOM-052
32 p, 1.7 MB

Annex legislació NOM-059
153 p, 699.9 KB

Annex legislació NOM-087
14 p, 149.8 KB

Resum del projecte
9 p, 391.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir