Anàlisi i diagnosi ambiental dels refugis del PNAP
Xicoina (Grup de recerca)
Bosch Sau, Miquel
Galán del Castillo, Cristina
Gil-Farrero, Judit
Garcia-Orellana, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Garcia-Solsona, Ester, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 153 p.
Resum: Els refugis de muntanya es troben situats en zones d'interès natural, sovint protegides, com és el cas dels deu refugis del Parc Natural de l'Alt Pirineu. En els darrers anys s'ha observat una diversificació en l'ús dels refugis de muntanya, originalment construïts per donar aixopluc als excursionistes, degut a l'augment del turisme i la popularització dels esports de neu i d'aventura. Els refugis estudiats es poden agrupar en tres tipologies diferents: refugis guardats, refugis alberg i refugis associats a pistes d'esquí, cadascuna de les quals presenta una realitat i unes problemàtiques diferents. Mitjançant una metodologia pròpia, es pretén fer una anàlisi i una diagnosi ambiental de cada cas d'estudi i de les diferents tipologies a partir dels vectors que poden generar un major impacte en l'entorn immediat dels refugis: aspectes socioeconòmics, arquitectura, paisatge i impacte visual, energia elèctrica i tèrmica, aigua potable i residual i residus sòlids. La diagnosi permet identificar els aspectes de cada refugi i tipologia que requereixen.
Resum: Los refugios de montaña están situados en zonas de interés natural, normalmente protegidas, como es el caso de los diez refugios del Parc Natural de l'Alt Pirineu. En los últimos años se ha observado una diversificación en el uso de los refugios de montaña, originalmente construidos para resguardar a los excursionistas, debido al aumento del turismo y a la popularización de los deportes de nieve y de aventura. Los refugios estudiados se pueden agrupar en tres tipológicas diferentes: refugios guardados, refugios albergue y refugios asociados a pistas de esquí, cada una de las cuales presenta una realidad y unas problemáticas diferentes. Mediante una metodología propia, se pretende hacer un análisis y una diagnosis.
Resum: The mountain hutts are in zones of natural interest, often protected. That's the case of the ten shelters of the Parc Natural de l'Alt Pirineu. In the last years a diversification has been observed in the use of the mountain hutts, originally constructed to give shelter to the hikers, due to the increase of the.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Refugis de muntanya ; Parc Natural de l'Alt Pirineu (Catalunya)



30 p, 187.5 KB

15 p, 227.8 KB

153 p, 7.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-21



   Favorit i Compartir