Google Scholar: cites
L'aportació dels escultors alemanys a la producció catalana de retaules de finals del segle XV
Jardí Anguera, Montserrat (IES El Calamot de Gavà (Catalunya))

Títol variant: The German sculptor's contribution to Catalan altarpiece's production at the end of the 15th century
Data: 2008
Resum: A finals del segle xv, arriben a Barcelona un nombre significatiu de mestres estrangers, d'entre els quals destaca la presència de l'alemany Miquel Lochner, que treballa al cor de la catedral de Barcelona. Les propostes de Lochner a Barcelona suposaran el punt de partida de la producció de retaules immediatament posterior i continuada per mestres nadius com ara Pere Torrent o Joan Romeu. Aquesta tradició retaulística, introduïda per Lochner, prové de terres germàniques, especialment de la zona del Baix Rin i cal distingir-la de la producció de retaules procedents del Països Baixos, significativament diferent*.
Resum: At the end of the 15th century a considerable amount of foreign masters sculptors arrived at Barcelona, among others, we emphasize the German Miquel Lochner's presence, who worked on the Choir of Barcelona Cathedral. Lochner's proposals in Barcelona involved the point of departure of the altarpieces' production immediately subsequent and continued by native masters sculptors like Pere Torrent or Joan Romeu. This altarpiece's tradition introduced by Lochner comes from German land, from lower Rhine's area especially and a differentiation from altarpieces' production comes from the Netherlands is needed, which is significatively different.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Gòtic ; Retaules ; Catalunya ; Gothic ; Altarpieces ; Catalonia
Publicat a: Locus amoenus, N. 9 (2007-2008) p. 79-99, ISSN 2014-8798

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Locus/article/view/137394
Adreça original: https://revistes.uab.cat/locus/article/view/v9-jardi
DOI: 10.5565/rev/locus.183


21 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Locus amoenus
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-07-24, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir