Google Scholar: cites
La familia : entre la antropología y la historia
Bestard-Camps, Joan

Data: 1991
Resum: En aquest article l'autor examina les limitacions conceptuals de l'estudi de la família i el parentiu que normalmente han sostingut els historiadors i els antropólegs. La majoria dels supòsits d'ambdós tipus d'estudis es poden trobar en els prejudicis culturals que poden qüestionar l'objecte comparatiu d'aquestes teories. En revisar els problemas sorgits en les análisis dels grups domèstics i les raons culturals del parentiu, l'autor intenta mostrar que l'estudi de la família hauria d'abandonar l'espai del parentiu i analitzar el problema de la reproducció social.
Resum: En este artículo el autor examina las limitaciones conceptuales del estudio de la familia y el parentesco que normalmente han sostenido los historiadores y los antropólogos. La mayoría de los supuestos de los dos tipos de estudios se pueden encontrar en los prejuicios culturales que pueden cuestionar el objeto comparativo de estas teorías. Revisando los problemas surgidos en los análisis de los grupos domésticos y los culturales de parentesco, el autor intenta mostrar que el estudio de familia debería abandonar el espacio del parentesco y analizar el problema de la reproducción social.
Resum: In this paper the author examines the conceptual limitations of the study of family and kinship as normally carried out by historians and anthropologists, Most of the theoretical suppositions of both kind of studies are founded in cultural prejudices that can question the comparative scope of such theories. Reviewing the problems raised by the historical anal sis of the domestic groups and the cultural accounts of kinship, the author try to demonstrate that the study o family should leave the restricted domain of kinship and analyse the problem of the social reproduction.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 36 (1991) p. 79-91, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25094
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v36-bestard-camps
DOI: 10.5565/rev/papers/v36n0.1588


13 p, 483.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-21, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir