Google Scholar: cites
El análisis de componentes principales : aplicación al análisis de datos secundarios
Lozares Colina, Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
López-Roldán, Pedro (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Data: 1991
Resum: El interés del artículo se centra en presentar el Análisis de Componentes Principales como ejemplo práctico de aplicación, dejando de lado las consideraciones algebraicas estadísticas que no sean imprescindibles. Se insiste en los procesos de elección del campo de las variables, de los criterios de elección del número de componentes y de la interpretación de los ejes. El Análisis de Componentes Principales se aplica como un primer paso de la construcción de una muestra estratificada, en particular con la utilización de los datos censales En este sentido se trata de un análisis de datos que va más allá de lo que las estadísticas oficiales procuran.
Resum: L'interès de l'artcícle está orientat a presentar l'Anàlisi de Components Principals com a exemple pràctic d'aplicació, deixant de banda les no indispensables consideracions algebraïques i estadístiques. En efecte, per un costat, s'insisteix en els processos d'elecció del camp de les variables, dels criteris d'elecció del nombre de components i de la interpretació dels eixos; per l'altre,l'Anàlisi de Components Principals s'aplica com a primer pas de la construcción d'una mostra estratificada, en particular amb la utilització de les dades censals.
Resum: The purpose of this article is to present the Principal Components Analisys, as a practical example of its aplication, leaving aside the always necessary algebraic and statistical considerations. Indeed, on one hand, we emphasize on the choice processes of the number of component and axis interpretations. On the other hand, the Principal Components Analisys is applied as the fjrst step towards the construction of an stratified sample, particulary using census data.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 37 (1991) p. 31-63, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25101
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v37-lozares-lopez-2
DOI: 10.5565/rev/papers/v37n0.1595


33 p, 786.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-23, darrera modificació el 2023-09-04



   Favorit i Compartir