Google Scholar: cites
Introducción a los modelos logarítmicos lineales
Latiesa, Margarita

Data: 1991
Resum: Se expone en este artículo la técnica multivariable de análisis de datos denominada Modelo logarítmico lineaI, que se basa en niveles de medición nominal u ordinal. Se subdivide su contenido en tres partes: en la primera se examina la lógica y supuestos básicos del modelo, en la segunda se pone el énfasis en las operaciones y cálculos estadísticos necesarios para su utilización y, en la tercera, se expone la utilidad interpretativa y las ventajas frente a los análisis tradicionales de tablas de contingencia y frente a los Sistemas de ecuaciones y grafos.
Resum: Un dels diversos problemes que es presenten a la Sociología és el de no disposar de mètodes d'anàlisi estadística-algebraïca tan poderoses en el tractament de les variables qualitatives com existeixen en el cas de les quantitatives. En els darrers anys, s'han popularitzat de manera considerable les tècniques vinculades al tractament línial logarítmic de les dites variables. L'article que es presenta és un exemple d'aplicació del seu desenvolupament i càlcul en un cas particular de fàcil accés a un públic no especialitzat en matemàtiques.
Resum: One of the problems in Sociology is the lack of the algebraic and statistical analysis methods as powerful in qualitative variables as in quantitative variables. During recent years, the popularity of techniques linked to the lineal logarithm processes has increased. This article, is an example of the processing and calculating applied to a particular case, which should be easily understood by non-mathematicians.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 37 (1991) p. 97-112, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25104
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v37-latiesa-2
DOI: 10.5565/rev/papers/v37n0.1598


16 p, 367.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-10-26, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir