Google Scholar: cites
"Carrera" professional i cicle vital: continuïtat i canvi en la socialització ocupacional dels docents
Samper, Lluis

Data: 1992
Resum: En aquest article, s'hi destaca la importància de la socialització ocupacional; més concretament del concepte de "carrera", com a element clau de la socialització adulta. Per aixó, es revisen algunes aportacions de la sociologia biogràfica al tema de la "carrera" docent. Aquesta revisió afronta la doble dimensió, teorica i metodológica, dels recents estudis sobre la interrelació entre trajectòria vital, personal,del mestre i els seus contextos organitzatius i socio-històrics.
Resum: En este articulo se destaca la importancia de la socialización ocupacional, más concretamente del concepto de "carrera" como elemento clave de la socialización adulta. A tal efecto, se revisan algunas aportaciones de la sociologia biogràfica al tema de la "carrera",docente. Esta revisión enfrenta la doble dimensión, teórica y metodològica, de estudios recientes sobre la interrelación entre trayectoria vital, personal, del maestro y sus contextos organizativos y sociohistóricos.
Resum: In this article we have emphasized the importance of occupational socialization, more precisely the concept of career, as a key element adult socialization. In this way, we have revised some contributions of the biographical sociology on the subject of the teaching career. This aforesaid revision fices the double dimension theorethiical and metodological, of recent studies on the interdependance of a teacher's life-span and his socio- historical and organizational contexts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 39 (1992) p. 11-21 (Artículos) , ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/25118
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v39-samper
DOI: 10.5565/rev/papers/v39n0.1635


11 p, 381.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-11-19, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir