Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/55145
Management and feeding strategies in young Holstein bulls fed high-concentrated diets / by Núria Mach Casellas ; [directors] Maria Devant Guille, Alfred Ferret Quesada
Mach Casellas, Núria
Devant Guille, Maria, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Ferret i Quesada, Alfred, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009
Resum: En la present tesis s'han estudiat estratègies per incrementar l'eficiència de la producció intensiva de vedells mitjançant pràctiques de maneig i d'alimentació. La primera estratègia plantejada per augmentar l'eficiència de la producció intensiva de vedells ha estat la millora de la qualitat de la canal i la carn. Per aquesta raó, es va desenvolupar un estudi per avaluar els efectes de diferents factors pre-sacrifici sobre la incidència de carns amb pH alt o canals amb danys tissulars extrems, i per aconseguir propostes i decisions tècniques de maneig per disminuir la incidència de carns amb pH alt o canals amb danys tissulars extrems. Desafortunadament, l'objectiu per se no es va assolir perquè la variablititat del pH últim de la carn i la incidència de canals amb dany tissular extrem explicada per aquests factors va ser molt baixa. Conseqüentment, la indústria càrnia ha d'acceptar com a "normal" un percentatge de canals amb pH elevat (per sobre 13%) i/o presència de dany tissular extrem (per sobre 2%). La castració pre-pubertal-l de vedells Holstein (8 mesos d'edat) mitjançant Burdizzo també s'ha estudiat com a pràctica de maneig per millorar la qualitat de la canal i la carn. De fet, els resultats d'aquest estudi demostren que la castració millora la classificació d'engreixament de la canal, el contingut de greix intramuscular, el valor dels paràmetres colorimètrics, i la tendresa. A més a més, l'assoliment d'una tendresa òptima en els animals castrats sense pràcticament temps de maduració, representa una avantatge competitiva en la indústria espanyola de la carn. No obstant, la castració mitjançant el mètode Burdizzo pot fallar en un 23% dels casos, i reduir el guany de pes total durant la fase d'acabat. A més a més, la castració il·lustra la delicada situació relacionada amb temes de benestar animal i pràctiques de maneig a la granja, per tant, més investigació relacionada amb els efectes de la castració sobre el dolor crònic i agut i l'estrès és necessària per assegurar que és una bona estratègia per augmentar la qualitat de la carn i la canal de vedells Holstein. Finalment, la suplementació en les dietes dels vedells amb ingredients rics en omega-3 també s'ha proposat com a estratègia per augmentar la qualitat de la canal i la carn. Efectivament, la suplementació a les dietes amb llavor de lli per sobre el 12% en el total de matèria seca ingerida, augmenta la qualitat de la carn, i a més converteix la carn en un producte funcional (carn enriquida amb omega-3), sense afectar la producció animal i la fermentació ruminal. La oportunitat d'expansió en el mercat sembla favorable i l'interès dels consumidors és elevat, però la difusió d'aquest productes necessita de la superació de la legislació per a la certificació, així com el preu elevat de les llavors de lli i la seva disponibilitat. La segona alternativa plantejada per augmentar l'eficiència de la producció intensiva de vedells ha estat la reducció dels costos d'alimentació a través de la utilització de sub-productes de la indústria. Per aquesta raó, s'ha proposat estudiar els efectes de l'inclusió de glicerina per sobre el 12% en el total de matèria seca ingerida, com a ingredient energètic alternatiu als cereals. Amb èxit, la inclusió de glicerina com a ingredient energètic no ha afectat negativament els índexs de producció animal, la fermentació ruminal, el metabolisme, i els paràmetres de qualitat de la canal i la carn. No obstant, avui en dia, la reducció dels costos d'alimentació a través de la inclusió de glicerina pot no ser una bona estratègia degut al seu alt cost en relació als altres ingredients. En resum, la present tesis no només ha proporcionat resultats sobre diferents estratègies de maneig i alimentació que milloren la eficiència de producció intensiva, sinó també informació sobre les seves limitacions i inconvenients.
Resum: In the present thesis, strategies to increase efficiency in intensive beef production focused mainly on feeding and management practices have been studied. The first strategy proposed to increase the efficiency of intensive beef production has been the improvement of carcass and meat quality. Indeed, a study was conducted to evaluate the effect of different pre-slaughter factors on the incidence of high ultimate pH and extreme carcass bruises, and to make proposals pertaining to management, technical, or economic decisions, which could lead to improvements on the high incidence of high ultimate meat pH and the extreme carcass bruises observed in intensive beef production systems. Unfortunately the objective per se was not achieved because the variability of ultimate meat pH and carcass bruises explained by these factors was very low. In consequence, the percentage of beef carcasses with high ultimate meat pH (up to 13%) and extreme bruises (up to 2%) needs to be accepted as "normal" by the current beef industry. Burdizzo castration of pre-pubertal (8 months of age) Holstein bulls has also been studied as an animal management practice, in order to improve carcass and meat quality. For instance, results from this study stated that castration improves the grade of backfat classification, the intramuscular fat content, colorimetric parameters, and tenderness. Furthermore, as the optimal tenderness might be achieved in castrated animals without a long ageing period, it represents a good competitive advantage for the Spanish beef industry. However, Burdizzo castration might fail in 23% of the cases, and might reduce the total weight gain during the finishing phase. Additionally, the practice of castration illustrates the delicate balance between animal welfare and some management practices on the farm. Therefore, further research (specially in acute and chronic pain and stress) will be necessary to ensure that castration is a good method of improving the meat quality in Holstein bulls. Finally, the supplementation of specific omega-3 rich-ingredients in the ruminant diets has also been proposed as a strategy to increase the carcass and meat quality. Effectively, the supplementation of whole linseed of up to 12% of total dry matter intake, enhances meat quality, and additionally converts meat into functional food (meat rich in omega-3), without affecting animal performance and rumen fermentation. The opportunities for expansion of the market seem to be quite favourable and the interest of the consumers is quite high, but the diffusion of these products in the community area is slowed down by some obstacles, including certification, the prices of whole linseed, and its availability. The second strategy proposed to increase the efficiency of intensive beef production has been the reduction of feeding cost through the use of industrial by-products. Indeed, the study of the effect of the inclusion of crude glycerin up to 10% of total dry matter intake, as an alternative energy source, to substitute cereals in the diet, has been proposed. Fortunately, the inclusion of crude glycerin of up to 12. 1%, does not incur any negative effects in performance, ruminal fermentation, metabolism, animal health, or carcass and meat quality parameters. However, today the reduction of feeding cost through the inclusion of crude glycerin may not be a feasible strategy as a result of the high price of crude glycerin in relation to other concentrate ingredients. In summary, the present thesis not only provides the results of different feeding and management strategies to improve intensive beef production efficiency, but also highlights concerns about their constrains and limitations.
Nota: Bibliografia
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, Departament de Ciència Animal i dels Aliments, 2008
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis
Matèria: Toros ; Nutrició ; Carn ; Anàlisi
ISBN: 9788469199695

Adreça alternativa:: http://hdl.handle.net/10803/5707


157 p, 2.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-04-22, darrera modificació el 2016-04-15



   Favorit i Compartir