Google Scholar: cites
Relación entre privación de sueño paradójico y autoestimulación eléctrica intracraneal en ratas
Portell Cortés, Isabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Martí Nicolovius, Margarita (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Morgado-Bernal, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Data: 1983
Resum: Para estudiar el efecto de la privación de sueño paradójico (PSP) sobre los mecanismos nerviosos de la recompensa, varias ratas macho de la cepa Wistar fueron privadas de sueño paradójico mediante el método de la plataforma o de Jouvet. Se estudiaron las tasas de autoestimulación eléctrica intracraneal (AEIC) en el haz prosencefálico medial antes y después de la PSP. En general, la PSP no afectó significativamente a la conducta de AEIC. Los resultados son discutidos en términos que se refieren a la efectividad del método de PSP utilizado, al lugar cerebral de AEIC y a efectos inespecíficos del tratamiento experimental.
Resum: REM sleep deprivation induced by flower-pot technique (Jouvet's technique) was applied to naive male Wistar rats. Rates of intracranial selfestimulation (ICSS) in medial forebrain bundle were tested before and after deprivation. Generally, ZCSS was not affected by the treatment. These findings are discussed in relation to flower-pot technique effectiveness, ZCSS brain sites and unspecific effects of treatment.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Quaderns de psicologia, Vol. 7, Núm. 1 (1983) , p. 45-54, ISSN 2014-4520

Adreça original: https://www.quadernsdepsicologia.cat/article/view/v7-n1-portell-marti-morgado
DOI: 10.5565/rev/qpsicologia.483


10 p, 266.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Quaderns de psicologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-05-11, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir