Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/59650
La confiança en l’alimentació dins les societats modernes
Callejo, Javier

Data: 2010
Resum: L’article que es desenvolupa a continuació té com a finalitat principal mostrar la connexió entre una àmplia vivència en clau del risc experimentat en relació amb el menjar dins les societats occidentals i, alhora, un marc general de confiança dels diferents agents i institucions (administracions públiques, indústria, distribuïdors, experts, etc. ) que treballen en el consum alimentari. A partir d’aquí, s’intenta respondre una pregunta: com es genera la confiança en l’alimentació dins les societats modernes? Malgrat l’eterna por humana vers el menjar, l’augment constant de nous productes desconeguts per la pròpia cultura i les repetides crisis alimentàries, el consumidor confia i recupera contínuament la confiança. És a dir, malgrat l’augment de la sensació de risc, hi ha una confiança general. Així doncs, s’intenta reflexionar sobre les característiques d’aquest procés de confiança i, especialment, sobre el procés de recuperar-la.
Resum: The main goal of this article is to demonstrate the link between the widely experienced risk related to food in Western societies and, at the same time, a broad confidence in the various players and institutions of food consumption (government, industry, distributors, experts, etc. ). Thereafter, the article tries to answer the question: how is confidence in food generated in modern societies? Despite the eternal fear concerning human food, the constant increase of new products unknown to one’s own culture and recurrent food crises, the consumer confides and continuously recovers confidence, which means that although the sensation of risk increases, there is some general confidence. Therefore, the intention is to reflect on the characteristics of this confidence process, and especially about the process of recovering it.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Confiança social ; Crisis alimentàries ; Sociologia del risc ; Social confidence ; Food crises ; Risk sociology
Publicat a: Papers : revista de sociologia, Vol. 95, Núm. 2 ( 2010) , p. 483-504, ISSN 0210-2862



22 p, 489.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-06-25, darrera modificació el 2016-06-11



   Favorit i Compartir