Google Scholar: cites
El temps dins la sociologia : entre l'oblit i l'omnipresència analítica
Moreno Colom, Sara, 1978- (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Títol variant: Time and Sociology : from Theoretical Oversight to Analytical Omnipresence
Data: 2010
Resum: L'article revisa l'aproximació sociològica a l'estudi del temps des dels clàssics de la disciplina fins a la sociologia contemporània. Tot i les referències que la literatura clàssica dedica al problema del temps, la revisió de la producció sociològica posterior posa de manifest un cert oblit d'aquestes primeres reflexions teòriques. En aquest sentit, es planteja un interrogant epistemològic sobre el temps: és un concepte teòric oblidat o una dimensió analítica omnipresent?.
Resum: The article reviews the sociological approach to the study of the time from the classics of the discipline to the contemporary sociology. In spite of the references that the classical literature dedicates to the problem of time, the later sociological output seems to not have to taken notice of these former theoretical ideas. This fact suggests an epistemological question about time: Is it a forgotten theoretical concept or an omnipresent analytical dimension?.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Temps ; Sociologia ; Epistemologia ; Time ; Sociology ; Epistemology
Publicat a: Papers : revista de sociologia, Vol. 95, Núm. 3 ( 2010) , p. 833-855, ISSN 2013-9004

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/199165
Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v95-n3-moreno
DOI: 10.5565/rev/papers/v95n3.67


23 p, 184.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2010-09-02, darrera modificació el 2022-06-30



   Favorit i Compartir