Anàlisi de radiació en vaixells i disseny d'una antena en la banda d'HF
Jiménez Carvajal, Daniel
Parrón Granados, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 154 p.
Resum: El projecte està dividit en dues parts, per una banda l'anàlisi de radiació en vaixells i per altra banda el disseny d'una antena en la banda d' HF. La primera part s'inicia amb un estudi de l'escenari marítim a nivell de comunicacions, vaixells i antenes i, a continuació, s'estudia el camp proper sobre les superfícies del vaixell per al posicionament d'antenes amb el màxim aïllament. La segona part tracta el disseny d'una antena en HF a 6 MHz partint d'una antena tipus ranura, de baix perfil. Per validar el seu funcionament es construeix i mesura un prototipus en la banda d'UHF (2 GHz).
Resum: El proyecto está dividido en dos partes, por un lado el análisis de radiación en barcos y por otro lado el diseño de una antena en la banda de HF. La primera parte se inicia con un estudio del escenario marítimo a nivel de comunicaciones, barcos y antenas y, a continuación, se estudia el campo cercano sobre las superficies del barco para el posicionamiento de antenas con el máximo aislamiento. La segunda parte trata el diseño de una antena en HF a 6 MHz partiendo de una antena tipo ranura, de bajo perfil. Para validar su funcionamiento se construye y mide un prototipo en la banda de UHF (2 GHz).
Resum: The project is divided on two parts, on the one hand the analysis of radiation on vessels and on the other the design of an HF-band antenna. The first part begins on a maritime communications study in terms of communications, vessels and antennas and, next, it is studied the near field on the surfaces of the vessel for the positioning of antennas with maximum insulation. The second part involves the design of an HF antenna in a 6 MHz from a low profile slot antenna. To validate its work it is built and measured an UHF-band (2 GHz) prototype.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Ràdio en la navegació ; Antenes (Electrònica) ; Disseny i construcció ; Vaixells ; Comunicació



Annex
42 p, 1.5 MB

Projecte
154 p, 6.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2010-09-07, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir