El Rey. Por quanto continuado los enemigos, aviendo acupado à Barcelona, y la mayor parte del Principado de Cataluña, por la disposición que hallaron en aquellos Naturales rebeldes, intentando inquietar los Reynos de Aragon, y Valencia, hostilizandolos los sediciosos Catalanes, deliberarè mi jornada de Aragon, para ponerme à la testa de mis Tropas, y las del Rey mi Abuelo, y passar à ponerme sobre Barcelona, dictando esta resolución (de que previne à este Consejo) el paternal amor a mis vasallos, y deseo de su mayor quietud
Espanya
Felip V, 1683-1746 rei d'Espanya
Fernandez de la Barrera, Thomas
Espanya. Monarca (1700-1746 : Felip V)

Publicació: [Madrid : s.n., 1705]
Descripció: [4] p. ; 30 cm
Resum: "Papel de S. M. Por quanto continuando los Em¡nemigos el empeño de invadir mis dominios aviendo ocupado a Barcelona, y la maior parte del Principado de Cataluña, por la disposición de aquellos Naturales rebeldes intentando inquietar los Reynos de Aragon y valencia, hostilizandolos los sediciosos Catalanes. . . he dispuesto que se buelvan a cobrar y contribuir en todos mis reynos el quatro por ciento" --Catàleg manual de la Biblioteca Econòmica Carandell.
Resum: A causa de la guerra i l'empenta "dels enemics (…) a invadir els meus dominis, havent ocupat Barcelona, i la major part del Principat de Catalunya, per la disposició d'aquells Naturals rebels (…) he disposat que es tornin a cobrar i contribuir en tots els meus regnes el quatre per cent (…)".
Nota: Lloc i data del text: "Fecha en Madrid à veinte y quatro de Noviembre de mil setecientos y cinco" signat per "Don Thomàs Fernandez de la Barrera"
Nota: Reclams
Nota: Tít. obtingut de les primeres línies del text
Drets: Aquesta obra ha estat identificada com a lliure de restriccions d'ús conegudes segons la llei de propietat intel·lectual, incloent-hi els drets afins. Podeu copiar, modificar i distribuir l'obra, així com fer-ne comunicació pública, fins i tot amb finalitat comercial, sense necessitat de demanar permís. Public domain
Llengua: Castellà
Document: Text ; Llibre
Matèria: Impostos ; Legislació ; S. XVIII ; Espanya ; Condicions econòmiques



3 p, 6.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Biblioteca Econòmica Carandell > Pragmàtiques (S. XVI-XIX)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2010-09-08, darrera modificació el 2023-07-14



   Favorit i Compartir