Plan de gestión de energías renovables en el Monasterio Sakya Tashi Ling del Garraf
MNatura (Grup de recerca)
Moyano Porras, Verónica
Pérez-Porro Costa, Lucía
Ruiz Asensio, Marisa
Ybran Gimeno, Ana
Garcia-Solsona, Ester, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Plan de gestión de energías renovables en el Monasterio Budista del Garraf
Títol variant: Plan de gestión de energías renovables en el Monasterio Budista Sakya Tashi Ling del Parque del Garraf
Data: 2010
Descripció: 181 p.
Resum: En el presente estudio se han analizado las posibilidades de reducción del impacto ambiental que genera el consumo de energía en el Monasterio budista Sakya Tashi Ling del Parque del Garraf, mediante la mejora de la eficiencia energética de los edificios y la producción de la energía consumida a partir de fuentes de energía renovables. Se ha realizado un inventario exhaustivo de los flujos energéticos de entrada del Monasterio: electricidad y combustibles fósiles, y el análisis de estos datos ha permitido observar que la mayor parte del consumo energético del Monasterio tiene como uso final la iluminación. El consumo total de energía se ha cuantificado en 138 kWh/m2/año y la emisiones de CO2 en 177 kg CO2/m2/año. A partir de estos datos se ha estudiado la posibilidad de reducir el consumo y abastecer la demanda energética del Monasterio a través de fuentes de energía renovable como las placas solares fotovoltaicas o las calderas de biomasa. Para alcanzar este objetivo se han propuesto tres escenarios posibles con costes económicos y resultados muy distintos. A diferencia de los escenarios "Edificio Energía Plus" y "Edificio Energía 0", el tercer escenario propuesto, que trataba de alcanzar el triple objetivo del Plan 20/20/20 (producir a partir de fuentes renovables el 20% de la energía consumida, aumentar en una 20% la eficiencia energética y reducir en un 20% las emisiones de CO2 derivadas del uso de la energía) ha resultado ser muy viable económicamente: la inversión necesaria se amortizaría en tan sólo 5 años.
Resum: En el present estudi s'han analitzat les possibilitats de reducció de l'impacte ambiental que genera el consum d'energia en el Monestir budista Sakya Tashi Ling del Parc del Garraf, mitjançant la millora de l'eficiència energètica dels edificis i la producció de l'energia consumida a partir de fonts d'energia renovables. S'ha realitzat un inventari exhaustiu dels fluxos energètics d'entrada del Monestir: electricitat i combustibles fòssils, i l'anàlisi d'aquestes dades ha permès observar que la major part del consum energètic del Monestir té com a ús final la il·luminació. El consum total d'energia s'ha quantificat en 138 kWh/m2/any i les emissions de CO2 en 177 kg CO2/m2/any. A partir d'aquestes dades s'ha estudiat la possibilitat de reduir aquest consum i proveir la demanda energètica del Monestir a través de fonts d'energia renovable com les plaques solars fotovoltaiques o les calderes de biomassa. Per arribar a aquest objectiu s'han proposat tres escenaris possibles amb costos econòmics i resultats molt diferents. A diferència dels escenaris "Edifici Energia Plus" i "Edifici Energia 0", el tercer escenari proposat, que tractava d'assolir el triple objectiu del Pla 20/20/20 (produir a partir de fonts renovables el 20% de l'energia consumida, augmentar en un 20% l'eficiència energètica i reduir en un 20% les emissions de CO2 derivades de l'ús de l'energia) ha resultat ser molt viable econòmicament: la inversió necessària s'amortitzaria en només 5 anys.
Resum: The current study analyzes the possibility of reducing the environmental impact generated by the consumption of energy in the Sakya Tashi Ling Buddhist Monastery of Garraf Park through the improvement of the energy efficiency in buildings and the energy production consumed from renewable energy sources. A comprehensive inventory of the energy flux (electricity and fossil fuels) that comes from the Monastery has been undertaken. The findings of these data have revealed that most of the energy consumption is devoted to lighting purposes. The total energy inputs have been calculated in 138 kWh/m2/year and the associated emissions in 177kgCO2/m2/year. Once the energy consumption of the Monastery was analyzed, the possibility of reducing such consumption was considered in order to meet the energy demands of the Monastery through the installation of uptake of renewable energy sources, such as photovoltaic solar panels or biomass boilers. To achieve this goal, three possible outcomes have been proposed with very different economic costs and results.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Consum d'energia ; Aspectes ambientals ; Fonts d'energia renovables ; Monestir Budista del Garraf



Resum del projecte
8 p, 482.5 KB

Projecte
181 p, 5.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2010-10-07, darrera modificació el 2022-09-27



   Favorit i Compartir