Anàlisi dels pèptids associats a HLA-DR en teixit humà autoimmune
Muixí, Laia
Jaraquemada, Dolores, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular i de Fisiologia

Publicación: [Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
Resumen: La secreció de les hormones es fa per endocitosis del complex tiroglobulina-hormona per part del tiròcit, per micropinocitosi o per macropinocitosi, quan la glàndula és estimulada per la TSH. Les vesícules macro o micropinocítiques es fusionen amb lisosomes i els enzims hidrolítics alliberen la T3 i T4 de la tiroglobulina. En tot aquest procés proteolític de degradació de la Tg intervenen diferents cistein-proteases, com les catepsines B, K i L, i cadascuna intervé en uns passos determinats. Les hormones són transportades per via sanguínia per on circulen unides a una proteïna transportadora, la majoria unides a una globulina (TBG) i una petita part a l'albúmina, i una fracció molt petita circula de forma lliure. La glàndula tiroide forma part de l'eix hipotàlem-hipofisari i està regulada per un feedback negatiu. Quan el nivell d'hormones tiroïdals en sang és baix, l'hipotàlem estimula la hipòfisi a través de la TRH (tirotropin releasing hormone) i aquesta augmenta la producció de TSH que estimula la tiroide perquè produeixi i alliberi més hormones tiroïdals. La TSH secretada per la pituïtària estimula l'entrada de iode, la síntesi de tiroglobulina (Scherberg, Vassart et al. 1981) i peroxidases, la secreció de la Tg dins el lumen dels fol·licles (Ekholm, Engstrom et al. 1975), l'endocitosi del col·loide i el pas als lisosomes (Bernier-Valentin, Kostrouch et al. 1991) per la seva degradació i, com a conseqüència, l'alliberament de T3 i T4.
Nota: Descripció del recurs: el 24 de novembre de 2010
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia, 2009
Derechos: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Lengua: Català
Documento: Tesi doctoral
Materia: Antígens HLA ; Autoimmunitat ; Pèptids
ISBN: 978-84-693-6728-5

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3831


304 p, 12.5 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Instituto de Biotecnología y de Biomedicina (IBB)
Documentos de investigación > Tesis doctorales

 Registro creado el 2010-12-06, última modificación el 2023-02-24



   Favorit i Compartir