Edward Cullen : el nuevo concepto de vampiro
Graillet Carrasco, Yolanda de
Clúa, Isabel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2010
Resum: El vampiro, como esa parte de sombra del inconsciente, evoluciona de diablo a ángel como se manifiesta en Crepúsculo de Stephenie Meyer. Para analizar este proceso, se traza el paso del vampiro moderno al post-moderno a través de tres figuras básicas: Drácula, Lestat y Edward Cullen, con la ayuda de los conceptos de Jung de sombra y héroe, y la teoría del cerebro triuno de McLean. Sangre, alma y sexo se desarrollan con este nuevo concepto de vampiro que comienza a revelar su reflejo para dejar de ser la sombra que fue exponiendo su evolución hacia la figura del héroe.
Resum: El vampir, com aquella part d'ombra de l'inconscient, evoluciona de diable a àngel com es manifesta a Crepúsculo de Stephenie Meyer. Per analitzar aquest progrés, passem del vampir modern al postmodern mitjançant tres figures bàsiques: Dràcula, Lestat y Edward Cullen, amb l'ajuda dels conceptes de Jung d'ombra i heroi, i la teoria del cervell triú de McLean. Sang, ànima i sexe es desenvolupen amb aquest nou concepte de vampir que comença a revelar el seu reflexa per deixar de ser l'ombra que fou, evolucionant cap a la figura del heroi.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cullen, Edward (Personatge de ficció) ; Vampirs en la literatura



82 p, 553.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-09-01



   Favorit i Compartir