Nacionalismo e identidad nacional en Corea, 1876-1945
Sánchez García, Mariano
Beltrán, Joaquín (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Data: 2010
Resum: Este trabajo de investigación tiene como objetivo el análisis de las circunstancias sociopolíticas que propiciaron la aparición y consolidación del nacionalismo como paradigma dominante en la creación de una nueva identidad colectiva coreana. El nacionalismo ha sido, en las últimas décadas, el discurso dominante dentro de la sociedad y la política coreana. De la derecha a la izquierda, pasando por los conservadores y los radicales, el pueblo coreano ha acogido de manera análoga el discurso nacionalista, siendo un instrumento utilizado abiertamente por las diferentes fuerzas gubernamentales para su propia legitimación política y moral tanto en el norte como en el sur.
Resum: Aquest treball de recerca té com a objectiu l'anàlisi de les circumstàncies sociopolítiques que van propiciar l'aparició i consolidació del nacionalisme com a paradigma dominant en la creació d'una nova identitat col·lectiva coreana. El nacionalisme ha estat, durant les últimes dècades, el discurs dominant dintre de la societat i la política coreana. De la dreta a l'esquerra, passant pels conservadors i els radicals, el poble coreà ha acollit de manera anàloga el discurs nacionalista, i és un instrument utilitzat obertament per les diferents forces governamentals per a la seva pròpia legitimació política i moral tant al nord com al sud.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Recerca d'Àsia Oriental contemporània
Document: Treball final de grau
Matèria: Nacionalisme ; Corea



75 p, 676.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Traducció i Interpretació. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2023-10-05



   Favorit i Compartir