Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/69250
La ramaderia ecològica de boví a les Valls d'Àneu i viabilitat del producte ecològic : de la producció al consum
Gripau Blau (Grup de recerca)
Cerrato Serrano, Mercedes
Gimeno Ruiz, Irina
Merino Aníbarro, Raquel
Pérez Viura, Bruna
Ribas Cornelles, Núria
Boada, Martí, 1949-
Rieradevall, Joan
Garcia Solsona, Ester
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: La ganadería ecológica de bovino en las Valls d'Àneu y viabilidad del producto ecológico: de la producción al consumo
Títol variant: The organic bovine livestock in the Valls d'Àneu and organic product feasibility: from production to consumption
Data: 2009
Descripció: 158 p.
Resum: A les Valls d'Àneu la producció ramadera de boví ecològic és molt important, ja que, actualment, el 22% de les explotacions són ecològiques i es preveu que aquest percentatge augmenti fins al 50% en els propers dos anys. Malgrat això, la motivació principal per a convertir les explotacions convencionals en ecològiques és el factor econòmic, no la consciència ambiental. En l'anàlisi del cicle productiu carni del boví ecològic procedent de les Valls d'Àneu s'ha observat que no hi ha.
Resum: En las Valls d'Àneu la producción ganadera de bovino ecológico es muy importante ya que, actualmente, el 22% de las explotaciones son ecológicas y se prevé que este porcentaje aumente hasta el 50% en los próximos dos años. Pese a ello, la motivación principal para convertir las explotaciones convencionales en ecológicas es el factor económico, no la consciencia ambiental. En el análisis del ciclo productivo carnio del bovino ecológico procedente de las Valls d'Àneu se ha observado que no hay diferencias substanciales entre la producción ecológica y la convencional. Sin embargo, el producto carnio de bovino ecológico no tiene una gran salida en el mercado, ya que este es incipiente y, además, el precio del producto.
Resum: The organic bovine livestock production is very important in the Valls d'Àneu because, currently, 22% of farms are organic and this percentage is projected to increase to 50% over the next two years. Nevertheless, the main motivation for converting conventional to organic farms is the economic factor, not environmental awareness. In the analysis of meat production cycle from the Valls d'Àneu organic bovine has been observed that there are no substantial differences between organic and conventional production. However, the meat product of organic beef is not a great departure in the market, as it is emerging, and also the price of organic products is much higher than the price of conventional products. A critical aspect of organic livestock production is that its legislation does not consider the environmental impacts it generates, such as those arising from the transport, the generation of packaging waste, etc. This study presents a quantitative approach to the impacts generated by the organic bovine meat production cycle of the Valls d'Àneu.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català.
Document: bachelorThesis
Matèria: Ramaderia ecològica -- Vall d'Àneu (Catalunya) ; Aliments -- Indústria i comerç -- Aspectes ambientals -- Vall d'Àneu (Catalunya)

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/40694


Resum del projecte
10 p, 306.5 KB

Projecte
158 p, 9.6 MB

117 p, 471.9 KB

Annex
100 p, 3.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències Ambientals. Projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-03-24, darrera modificació el 2016-11-16



   Favorit i Compartir