Síntesis estereodivergente de indolicidinas precursoras de peptidomiméticos
Vázquez Jiménez, Laura
Figueredo Galimany, Marta, dir.
Bayón, Joan Carles, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2009
Descripció: 104 p.
Resum: Se ha planteado la síntesis estereocontrolada de 1, con esqueleto de 1-aza-9-oxobiciclo[4. 3. 0]nonano dentro de un proyecto que persigue la síntesis de peptidomiméticos y alcaloides de indolicidina con actividad biológica. Inicialmente, se ha llevado a cabo una reacción de N-alquilación enantioselectiva para obtener el alcohol (+)-16 a partir de trabajos realizados en nuestro grupo. Por otro lado, se ha estudiado el efecto de diversos grupos protectores de 6 en la diastereoselectividad de la etapa de alilación siguiente. Finalmente, se ha realizado una reacción de cierre de anillo y la separación de los diastereoisómeros bicíclicos 33, intermedios en la síntesis de 1.
Resum: S'ha plantejat la síntesi estereocontrolada d'1, amb esquelet d'1-aza-9-oxobiciclo[4. 3. 0]nonà dins un projecte que persegueix la síntesi de peptidomimétics i alcaloids d'indolicidina amb activitat biològica. Inicialment, s'ha realitzat la reacció de N-alquilació enantioselectiva per obtenir l'alcohol (+)-16 a partir de treballs realitzats en el nostre grup. Per altra banda, s'ha estudiat l'efecte de diversos grups protectors de 6 en la diastereoselectivitat de l'etapa d'al·lilació següent. Finalment, s'ha realitzat una reacció de tancament d'anell i la separació dels diastereoisòmers bicíclics 33, intermedis en la síntesi d'1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències. Treballs de màster i postgrau. Màster en Experimentació Química
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Pèptids ; Síntesi



Resum
4 p, 163.2 KB

Memòria
104 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-10-31



   Favorit i Compartir