Archaeological heritage education : citizenship from the ground up
Copeland, Tim (University of Gloucestershire. The International Centre for Heritage Education)

Additional title: Educació i patrimoni arqueològic : ciutadania des de la base
Additional title: Educación y patrimonio arqueológico : ciudadanía desde la base
Date: 2009
Abstract: Underlying the concept of citizenship is the fundamental human characteristic of identity. In turn identity is a product of memory, both personal and collective, and this is based on experience with both tangible and intangible aspects of the past. This paper will outline how heritage education with children and adults (especially using the historic environment) is mutualistic with learning to be a citizen. Not only does heritage education support the broader aims of developing identities and citizenship, it is a right in itself -it is an essential component of citizenship. However, citizenship also brings with it responsibilities and these need to be considered in relation to the use of the archaeological and built heritage in education and by doing so, help develop and maintain caring and supportive societies.
Abstract: Inherent al concepte de ciutadania hi trobem la identitat, característica humana fonamental. La identitat, per la seva banda, és un producte de la memòria, personal i col·lectiva, basada en l'experiència d'aspectes tant tangibles com intangibles del passat. En aquesta aportació es pretén explicar com l'educació patrimonial amb infants i persones adultes (especialment mitjançant l'ús de mitjans històrics) forma part de com aprendre a ser ciutadans i ciutadanes. L'educació patrimonial no tan sols reforça els objectius més amplis per desenvolupar identitats i ciutadania, sinó que és, en ella mateixa, un component essencial de la ciutadania. No obstant això, la ciutadania també implica responsabilitats que han de ser considerades en relació amb l'ús del patrimonio arqueològic i arquitectònic en l'educació per tal d'ajudar al desenvolupament i al manteniment de societats humanitàries i solidàries.
Abstract: En el concepto de ciudadanía subyace la característica humana fundamental de la identidad. Por su parte, la identidad es un producto de la memoria, personal y colectiva, que se basa en la experiencia de aspectos tanto tangibles como intangibles del pasado. En esta aportación se pretende esbozar cómo la educación patrimonial con criaturas y personas adultas (especialmente mediante el uso del medio histórico) forma parte de cómo aprender a ser ciudadanos y ciudadanas. La educación patrimonial no solo refuerza los objetivos más amplios de desarrollar identidades y ciudadanía, sino que es, en sí misma, un componente esencial de la ciudadanía. Sin embargo, la ciudadanía también implica responsabilidades que necesitan ser consideradas en relación al uso del patrimonio arqueológico y arquitectónico en la educación para ayudar, de este modo, a desarrollar y mantener sociedades humanitarias y solidarias.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Citizenship education ; Archaeology ; Heritage ; Educació per a la ciutadania ; Arqueologia ; Patrimoni ; Educación para la ciudadanía ; Arqueología ; Patrimonio
Published in: Treballs d'arqueologia, Núm. 15 (2009) , p. 9-20, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/242124


12 p, 97.2 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Treballs d'arqueologia
Articles > Research articles

 Record created 2011-04-27, last modified 2022-02-13



   Favorit i Compartir