L'activitat de la UNESCO en el camp del patrimoni
Garcia Petit, Lluís (Unescocat)

Títol variant: La actividad de la UNESCO en el campo del patrimonio
Títol variant: UNESCO activities in the field of heritage
Data: 2009
Resum: La Constitució de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) estableix que una de les seves missions és vetllar per la conservació i la protecció de les obres d'art i els monuments d'interès històric o científic. Fonamentalment la UNESCO duu a terme aquesta missió a través de l'acció normativa, el foment de la cooperació internacional i l'assistència tècnica. Atesos els àmbits de competència de la UNESCO, l'educació en relació amb el patrimoni cultural és també objecte de diverses iniciatives: el Fòrum UNESCO Universitat i Patrimoni, el Programa d'Educació del Jovent en el Patrimoni Mundial, càtedres UNESCO, tallers de formació del professorat, cursos de formació per al jovent, edició de materials educatius. . . A Catalunya, el Centre UNESCO és el referent de l'Organització internacional. En l'àmbit del patrimoni els seus eixos d'actuació principals són l'aplicació efectiva dels instruments internacionals i la promoció d'activitats transversals, com el material educatiu «Vine a la festa» o les Jornades de Pedagogia del Patrimoni.
Resum: La Constitución de la Organización de las Naciones Unidas para la Educación, la Ciencia y la Cultura (UNESCO) establece que una de sus misiones es velar por la conservación y la protección de las obras de arte y los monumentos de interés histórico o científico. Fundamentalmente, la UNESCO lleva a cabo esta misión a través de la acción normativa, el fomento de la cooperación internacional y la asistencia técnica. Teniendo en cuenta los ámbitos de competencia de la UNESCO, la educación en relación con el patrimonio cultural es también objeto de diversas iniciativas: el Fórum UNESCO Universidad y Patrimonio, el Programa de Educación de la Juventud en el Patrimonio Mundial, cátedras UNESCO, talleres de formación del profesorado, cursos de formación para la gente joven, edición de materiales educativos. . . En Cataluña, el Centro UNESCO es el referente de la Organización internacional. En el ámbito del patrimonio los ejes de actuación principales son la aplicación efectiva de los instrumentos internacionales y la promoción de actividades transversales, como el material educativo «Vine a la festa» o las Jornadas de Pedagogía del Patrimonio.
Resum: One of the main objectives of the UNESCO is the protection, care and conservation of art objects and monuments of scientific and historical interest. To this aim, UNESCO employs a Lumber of norms, international cooperation and technical assistance. One of this normative actions is concerned with the approval of recommendations, declarations and conventions related to heritage. In addition, UNESCO is concerned with cultural heritage education through a variety of initiatives: UNESCO Forum University and Heritage, program of Youth Education in World Heritage, UNESCO professorships, teachers training workshops, formative courses for young people, and publications of educational materials. In Catalonia UNESCO is represented by Unescocat. Our main activities are the development of international actions and the promotion of transversal activities, such as the educational material, «Vine a la festa» or the Workshops in Heritage Education.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: UNESCO ; Heritage ; International conventions ; Patrimoni ; Convencions internacionals ; Patrimonio ; Convenciones internacionales
Publicat a: Treballs d'arqueologia, Núm. 15 (2009) , p. 29-41, ISSN 2339-6490

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/242113


13 p, 93.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-04-27, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir