Google Scholar: cites,
Young people's transport and mobility in sub-Saharan Africa : the gendered journey to school
Porter, Gina (University of Durham. Department of Anthropology)
Hampshire, Kate (University of Durham. Department of Anthropology)
Abane, Albert (University of Cape Coast (Ghana))
Tanle, Augustine (University of Cape Coast (Ghana))
Munthali, Alister (University of Malawi)
Robson, Elsbet h (University of Malawi)
Mashiri, Mac (CSIR (South Africa))
Maponya, Goodhope (CSIR (South Africa))

Títol variant: Mobilitat i transport del jovent a l'Àfrica subsahariana : viatge a l'escola i gènere
Títol variant: Movilidad y transporte de la juventud en África subsahariana: viaje a la escuela y género
Títol variant: Mobilité et transport des jeunes en Afrique subsaharienne : le voyage à l'école et le genre
Data: 2011
Resum: This paper draws on rich ethnographic data and complementary survey research from a three-country study (Ghana, Malawi, South Africa) of young people's mobility to explore the gendered nature of children's journeys to school in sub-Saharan Africa. In most African countries, girls' participation in formal education is substantially lower than boys', especially at secondary school level. Transport and mobility issues often form an important component of this story, though the precise patterning of the transportation and mobility constraints experienced by schoolchildren, and the ways in which transport factors interact with other constraints, varies from region to region. We draw attention to the nature of gendered travel experiences in rural and urban areas, the implications of these findings for access to education, and finally suggest areas where policy intervention could be beneficial.
Resum: Aquest article es basa en dades etnogràfiques i recerca complementària sobre la mobilitat dels joves, a partir d'un estudi en tres països (Ghana, Malawi, Sudàfrica), per tal d'investigar els viatges a l'escola dels nois i les noies a l'Àfrica subsahariana des de la perspectiva de gènere. En la majoria dels països africans la participació de les noies en l'educació formal és substancialment més baixa que la dels nois, especialment en l'educació secundària. El patró de les restriccions de transport i mobilitat de l'alumnat i les formes com el transport interacciona amb altres restriccions, canvien d'una regió a una altra. L'article crida l'atenció sobre la naturalesa de gènere de les experiències del viatge en àrees rurals i urbanes i les implicacions d'aquests resultats per l'accés a l'educació. Finalment se suggereixen àrees en les que la intervenció política pot ser beneficiosa.
Resum: Este artículo se basa en datos etnográficos y investigación complementaria sobre la movilidad de los jóvenes, a partir de un estudio en tres países africanos (Ghana, Malawi y Sudàfrica), a fin de investigar los viajes a la escuela de chicos y chicas en África subsahariana desde la perspectiva de género. En la mayoría de los países africanos la participación de las chicas en la educación formal es substancialmente inferior a la de los chicos, especialmente en la educación secundaria. El patrón de las restricciones de transporte y movilidad del alumnado y las formas como el transporte interacciona con otras restricciones, cambian de una region a otra. El artículo llama la atención sobre la naturaleza de género de las experiencias del viaje en áreas rurales y urbanas y las implicaciones de estos resultados para el acceso a la educación. Finalmente se sugieren áreas en las que la intervención política puede ser beneficiosa.
Resum: Cet article s'appuie sur des données ethnographiques et recherche complémentaire sur la mobilité des jeunes à partir d'une étude dans trois pays (Ghana, Malawi, Afrique du Sud), afin d'explorer la nature de genre des voyages des jeunes à l'école en Afrique sub-saharienne. Dans la plupart des pays africains, la participation des filles dans l'éducation formelle est nettement plus faible que celle des garçons, en particulier au niveau de l'école secondaire. La structuration précise des contraintes de transport et de mobilité rencontrés par les écoliers, et la façon dont les facteurs de transport interagissent avec d'autres contraintes, varie de région en région. Nous attirons l'attention sur la nature de genre des expériences de voyage dans les zones rurales et urbaines et les implications de ces résultats pour l'accès à l'éducation. Finalement on suggère des domaines où une intervention politique pourrait être bénéfique.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Transport ; Mobility ; Africa ; Education ; Gender ; Mobilitat ; Educació ; Gènere ; Transporte ; Movilidad ; Educación ; Género ; Mobilité ; Afrique ; Genre
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 57, Núm. 1 (2011) , p. 61-79, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/241960
Adreça original: https://dag.revista.uab.cat/article/view/813
Adreça original: https://dag.revista.uab.cat/article/view/v57-n1-mashiri-hampshire-tanle-etal
DOI: 10.5565/rev/dag.813


19 p, 593.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-05-05, darrera modificació el 2023-04-24



   Favorit i Compartir