Biologia animal i vegetal [101956]
Tolrà Pérez, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2011-12
Resum: L'assignatura consta de tres blocs: Zoologia, Botànica i Fisiologia Vegetal. S'efectua una introducció a l'estudi de la diversitat morfològica i biològica dels diversos grups d'animals i plantes sota una perspectiva evolutiva. En la part corresponent a la Fisiologia Vegetal s'introdueix l'estudiant al coneixement bàsic de la biologia i funcionament dels vegetals així com la seva regulació per diversos factors. De manera general es pretén que l'alumne sigui capaç de situar a cada grup animal i vegetal en els contextos sistemàtic, filogenètic i ecofisiològic. Objectius: Els objectius en el mòdul de Botànica són: (1) Delimitar el concepte de vegetal (en sentit ampli) i els camps d'estudi de la Botànica. (2) Abordar l'estudi de la biodiversitat i la sistemàtica vegetal des d'una perspectiva evolutiva i discutir els mètodes de classificació. (3) Conèixer els principals processos biològics (cicles vitals, reproducció, estratègies nutricionals, dispersió), evolutius (especiació, tendències evolutives, coevolució) i ecològics (hàbitats, adaptacions al medi,) que incideixen en la biodiversitat vegetal. (4) Donar uns coneixements sobre les aplicacions dels principals grups vegetals per part dels humàs. Els objectius del mòdul de Fisiologia Vegetal són: (1) integrar el coneixement dels vegetals a diferents nivells organitzatius i dins l'organisme sencer (2) introduir les funcions vitals bàsiques dels vegetals, i (3) conèixer la regulació per factors interns i externs 1 Biologia animal i vegetal 2011 - 2012 Els objectius del modul de Zoologia són: (1) Introduir a l'alumne els principals conceptes estructuradors del mòdul Ciència de la Zoologia, per entendre: (I) el concepte d'animal i els objectius i extensió de la Zoologia; (II) els mètodes de classificació zoològica; (III) els principals nivells d'organització i els platrons arquitectònics dels animals; (IV) la reproducció i els processos bàsics de desenvolupament animal. (2) Donar uns coneixements referits als principals grups d'animals sobre: (I) les característiques morfològiques generals i trets diagnòstics; (II) el cicles biològics; (III) la importància ecològica; (IV) diversitat i filogènia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]
Document: Objecte d'aprenentatge



8 p, 23.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-07-06, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir