Acollida lingüística a l'escola [101999]
Guasch, Oriol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2011-12
Resum: Aquesta assignatura, compartida per les titulacions de Mestre d'Educació Infantil i de Mestre d'Educació Primària i per les mencions de Llengües i d'Educació Inclusiva, aporta els coneixements bàsics necessaris per a la comprensió de les circumstàncies que conformen l'acolliment de l'alumnat nou vingut als centres educatius i per a la planificació de l'ensenyament de les llengües oficials i la implementació d'aquest ensenyament a les aules. Els objectius formatius fonamentals de l'assignatura són: - Documentar-se respecte de les característiques de la immigració a Europa, Espanya i Catalunya i respecte dels programes d'acollida en aquests àmbits territorials. - Conèixer les funcions de les aules d'acollida i els criteris per al seu bon funcionament en el marc dels centres i dels contextos en què estan incardinats. 1 Acollida lingüística a l'escola 2011 - 2012 - Superar els estereotips respecte de les competències lingüístiques dels escolars nouvinguts i conèixer la realitat dels seus sabers lingüístics. - Consolidar el coneixement dels criteris per a la planificació de la formació lingüística dels escolars nouvinguts. - Saber elaborar propostes d'ensenyament dels usos lingüístics en les llengües curriculars adequades a les capacitats i les necessitats dels escolars nouvinguts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Educació Primària [2500798]
Pla d'estudis: Grau en Educació Primària [896]
Document: Objecte d'aprenentatge



6 p, 19.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-07-06, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir