Tecnologia del DNA recombinant [100934]
Martínez, M. Carmen (María Carmen) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2011-12
Resum: En aquesta assignatura es pretén donar les eines bàsiques del conjunt de tecnologies que es coneixen amb el nom de DNA recombinant. Aquestes tecnologies constitueix la base de la biotecnologia. Alguns dels temes que s'imparteixen en aquesta assignatura seran objecte d'aprofundiment en altres assignatures dels últims cursos del grau de biotecnologia. D'altra banda, l'aplicació dels coneixements adquirits al treball en el laboratori es realitzarà en les assignatures denominades "laboratori integrat 4", i "laboratori integrat 5". Objectius concrets - Conèixer i saber aplicar les tècniques bàsiques del DNA recombinant: Southern i Northern blots, hibridació, seqüenciació, marcatge, ús d'enzims de restricció, i reacció de PCR. - Tenir un coneixement del vectors de clonatge i de les principals estratègies per a clonar gens. - Conèixer la metodologia per a la construcció de genoteques i la seva utilització. - Conèixer la metodologia per a la expressió de proteïnes recombinants i per a la mutagènesi dirigida. - Conèixer els principals estratègies de clonatge en diferent organismes eucariotes, i de las tecnologies per a la obtenció d'animals i plantes transgèniques.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biotecnologia [2500253]
Pla d'estudis: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



4 p, 11.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-07-13, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir