La pràctica matemàtica a l'aula d'educació infantil [101987]
Edo, Mequè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2011-12
Resum: Contextualització: Es tracta d'una assignatura obligatòria de quart curs que està centrada en una didàctica específica. S'imparteix quan l'alumnat ja ha fet tota la formació bàsica i es cursa a continuació o paral·lelament a, "Didàctica del coneixement del medi natural i social"; "Educació de les arts visuals"; "Didàctica de l'expressió musical"; "Didàctica de la llengua i la literatura"; "Didàctica de l'expressió corporal" i "Educació psicomotriu". És per això que des de l'assignatura: La pràctica matemàtica a l'aula d'infantil, es vol incidir en la capacitat de relacionar i integrar els coneixements que els estudiants estan adquirint a vàries assignatures i obtenir així una visió globalitzadora i interdisciplinària de la docència en les primeres edats. "La pràctica matemàtica a l'aula d'infantil" és però la continuació natural de l'assignatura "Les matemàtiques en el currículum d'infantil" realitzada el curs anterior. La nova assignatura desenvolupa el coneixement pràctic i l'aplicació del currículum matemàtic d'infantil. Se centra en el coneixement, l'anàlisi i el disseny de situacions educatives per l'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques a l'educació infantil, amb un èmfasi especial al parvulari i recuperant el que s'havia après de l'escola bressol. Objectius formatius: 1. Conèixer les teories socioculturals de l'ensenyament i aprenentatge matemàtic a l'educació infantil. 2. Analitzar situacions didàctiques segons els paràmetres de la teoria i del currículum per fer-ne un diagnòstic sobre la seva pertinença i adequació. 3. Conèixer i ser capaç d'analitzar una diversitat de situacions didàctiques creades, des de, i per a l'aprenentatge de les matemàtiques al parvulari. 4. Conèixer i ser capaç d'analitzar una diversitat de situacions didàctiques interdisciplinàries, identificant els continguts matemàtics i els d'altres àrees que s'hi treballen. 5. Dissenyar situacions didàctiques personals i innovadores, a partir del currículum i les seves directrius teòriques i des dels exemples mostrats a l'assignatura, cercant o creant els recursos que convinguin. 1 La pràctica matemàtica a l'aula d'educació infantil 2011 - 2012.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Educació Infantil [2500797]
Pla d'estudis: Grau en Educació Infantil [847]
Document: Objecte d'aprenentatge



5 p, 16.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-07-13, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir