Scopus: 9 cites, Google Scholar: cites
Política de usos del agua en los campos de golf en España
Espejo Marín, Cayetano (Universidad de Murcia. Departamento de Geografía)
Cànoves, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: Política d'usos de l'aigua en els camps de golf a Espanya
Títol variant: La politique d'utilisation de l'eau sur les terrains de golf en Espagne
Títol variant: Spanish policies on the use of water resources in golf courses
Data: 2011
Resum: En este artículo, se exponen las medidas que se adoptan en el diseño del sistema de riego y drenaje en campos de golf, los criterios para la mejora en los consumos de agua, los usos del agua para golf en las políticas autonómicas, las ventajas del agua reutilizada y ejemplos de su uso. También se analizan las actuaciones referentes al consumo de agua recogidas en el Protocolo Q-Plus de Campos de Golf, concebido como una marca de garantía basada en un proceso de certificación objetiva e independiente.
Resum: En aquest article, s'hi exposen les mesures que s'adopten en el disseny del sistema de reg i drenatge en camps de golf, els criteris per millorar els consums d'aigua, els usos de l'aigua per al golf en les polítiques autonòmiques, els avantatges de l'aigua reutilitzada i exemples d'utilització. També s'hi analitzen les actuacions referents al consum d'aigua recollides en el Protocol Q-Plus de Camps de Golf, concebut como una marca de garantia basada en un procés de certificació objectiu i independent.
Resum: Dans cet article, nous essayons d'analyser les mesures qui ont été adoptées dans la conception et la construction des systèmes d'arrosage et de drainage employés sur les terrains de golf en Espagne, ainsi que les critères suivis pour économiser la consommation et l'utilisation de l'eau dans les différentes régions autonomes, les avantages de l'eau réutilisée et quelques exemples à cet égard. En outre, nous ferons une analyse des différentes normes qui règlent la politique d'utilisation de l'eau dans le Protocole Q-plus de terrains de golf, un Protocole qui a été adopté comme marque déposée et qui est fondé sur des données objectives et indépendantes.
Resum: In this paper, we intend to analyse the management of water resources (irrigation and drainage) in golf courses. In particular, attention will be given to the saving measures adopted to improve water consumption and to the regional policies regulating the use of water in golf courses. Examples showing the advantages of reusing water supplies will be provided. Finally, I will discuss the recent measures and actions to save water developed in the Q-Plus Protocol for Golf Courses: an objective and independent quality assessment benchmark.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Campos de golf ; Uso del agua ; España ; Medio ambiente ; Legislación ; Camps de golf ; Ús de l'aigua ; Espanya ; Medi ambient ; Legislació ; Le bon usage de l'eau ; Terrain de golf ; Espagne ; Environnement ; Législation ; Water resources ; Golf courses ; Spain ; Environment ; Legislation
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 57, Núm. 2 (2011) , p. 255-277, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/244656
Adreça original: https://dag.revista.uab.es/article/view/v57-n2-espejo-canoves
DOI: 10.5565/rev/dag.278


23 p, 872.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-07-25, darrera modificació el 2023-11-11



   Favorit i Compartir