Una correcta aplicació de les TIC pot millorar els resultats acadèmics
Marqués Graells, Pere (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup DIM-Didàctica, Innovació, Multimèdia)

Títol variant: Una correcta aplicación de las TIC puede mejorar los resultados académicos
Data: 2011
Resum: Un estudi realitzat conjuntament per la UAB i la Universitat Ramon Llull demostra que l'aplicació adequada de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l'aula pot ser una eina efectiva per millorar significativament els resultats acadèmics dels estudiants. En l'estudi s'han comparat els resultats obtinguts en proves d'ortografia abans i després de l'aplicació d'un curs d'ortografia de suport tradicional en el grup control i mitjançant les TIC en l'altre grup. Els resultats demostren que els alumnes que han seguit el curs amb TIC han millorat entre un 20 i un 50 per cent els seus resultats, que han invertit més temps a l'estudi i que han fet més exercics que el grup control.
Resum: Un estudio realizado conjuntamente por la UAB y la Universitat Ramon Llull demuestra que la aplicación adecuada de las tecnologías de la información y la comunicación (TIC) en el aula puede ser una herramienta efectiva para mejorar significativamente los resultados académicos de los estudiantes. En el estudio se han comparado los resultados obtenidos en pruebas de ortografía antes y después de la aplicación de un curso de ortografía de apoyo tradicional en el grupo control y mediante las TIC en el otro grupo. Los resultados demuestran que los alumnos que han seguido el curso con TIC han mejorado entre un 20 y un 50 por ciento sus resultados, que han invertido más tiempo en el estudio y que han hecho más ejercicios que el grupo control.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 172.4 KB

Español
3 p, 116.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir