Impacto de la fatiga en la percepción de salud en la enfermedad inflamatoria intestinal
Castillo Cejas, María Dolores
Casellas, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 51 p.
Resum: La salud de los pacientes con enfermedad inflamatoria intestinal (EII) está afectada por la fatiga, que condiciona una baja calidad de vida. Este estudio administró cuestionarios de calidad de vida y fatiga a 110 pacientes con EII, cuantificando fatiga y correlacionándola con la actividad, se determinó la afectación de la calidad de vida. Los resultados mostraron relación inversa entre fatiga y actividad de EII, con diferencias estadísticamente significativas según brote o remisión de la enfermedad. Las correlaciones entre actividad y fatiga con calidad de vida, fueron negativas. En conclusión, a mayor actividad, mayor fatiga que conlleva peor calidad de vida.
Resum: La salut dels pacients amb malaltia inflamatòria intestinal (MII) està afectada per la fatiga, que condiciona una baixa qualitat de vida. Aquest estudi va administrar qüestionaris de qualitat de vida y fatiga a 110 pacients amb MII, quantificant fatiga i correlacionant-la amb l'activitat, es va determinar l'afectació de qualitat de vida. Els resultats van mostrar relació inversa entre fatiga i activitat de MII, amb diferències estadísticament significatives segons brot o remissió de la malaltia. Les correlacions entre activitat i fatiga amb qualitat de vida, van ser negatives. Com a conclusió, a major activitat, major fatiga i pitjor qualitat de vida.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Estómac ; Malalties



51 p, 860.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-11-14, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir