El "cervell" a la punta de l'arrel?
Martínez, M. Carmen (María Carmen) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: ¿El "cerebro" en la punta de la raíz?
Data: 2011
Resum: L'àpex de l'arrel podria tenir una funció similar a la del cervell dels animals inferiors, rebent senyals i coordinant moviments. Aquesta idea no és nova: ja l'havia formulada Darwin l'any 1880, i està recolzada pel fet que s'han detectat a l'arrel senyals químics i elèctrics que podrien ser anàlegs als del nostre sistema nerviós. Aquesta comunicació entre les cèl·lules de la planta disposaria d'un "centre d'operacions" a l'àpex de l'arrel, on s'integraria i es processaria la informació per a la "presa de decisions". Una investigació realitzada al laboratori de Biologia Molecular de plantes de la UAB sobre la distribució i regulació de l'auxina, hormona implicada pràcticament en tots els processos del desenvolupament de les plantes superiors, aporta nous coneixements per a comprendre millor aquests processos.
Resum: El ápice de la raíz podría tener una función similar a la del cerebro de losanimales inferiores, recibiendo señales y coordinando movimientos. Estaidea no es nueva: ya la había formulado Darwin en 1880, y estáapoyada por el hecho de que se han detectado en la raíz señales químicas y eléctricas que podrían ser análogos a los de nuestro sistema nervioso. Esta comunicación entre las células de la planta dispondría deun "centro de operaciones" en el ápice de la raíz, donde se integraría y se procesaría la información para la "toma de decisiones". Una investigación realizada en el laboratorio de Biología Molecular de plantas de la UAB sobre la distribución y regulación de la auxina, hormona implicada en el desarrollo de las plantas superiores, aporta nuevos conocimientos para comprender mejor estos procesos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2011, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 220.8 KB

Español
4 p, 212.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-24, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir