Llengües electròniques per a l'anàlisi de caves
Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Lenguas electrónicas para el análisis de cavas
Data: 2011
Resum: Els diferents tipus de cava que són produïts varien en la quantitat de sucre que s'afegeix amb el licor d'expedició després de la segona fermentació (la que dóna el gas carbònic). Gràcies a la combinació de sistemes de mesura químics i eines matemàtiques avançades de processament, investigadors de la UAB han aconseguit mimetitzar el sistema del gust humà i distingir entre les diferents classes de cava, obtenint una classificació anàloga a la que realitzaria un sommelier. La llengua electrònica, igual que el seu homòleg biològic, requereix un procés d'aprenentatge o entrenament per arribar a reconèixer les propietats en les que estem interessats.
Resum: Los diferentes tipos de cava que son producidos varían en la cantidad de azúcar que se añade con el licor de expedición después de la segunda fermentación (la que da el gas carbónico). Gracias a la combinación de sistemas de medida químicos y herramientas matemáticas avanzadas de procesamiento, investigadores de la UAB han conseguido mimetizar el sistema del gusto humano y distinguir entre las diferentes clases de cava, obteniendo una clasificación análoga a la que realizaría un sommelier. La lengua electrónica, al igual que su homólogo biológico, requiere un proceso de aprendizaje o entrenamiento para llegar a reconocer las propiedades en las que estamos interesados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 155.2 KB

Español
2 p, 108.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-24, darrera modificació el 2023-11-20



   Favorit i Compartir