Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/82488
Llengües electròniques per a l'anàlisi de caves
Cetó, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Data: 2011
Resum: Els diferents tipus de cava que són produïts varien en la quantitat de sucre que s’afegeix amb el licor d’expedició després de la segona fermentació (la que dóna el gas carbònic). Gràcies a la combinació de sistemes de mesura químics i eines matemàtiques avançades de processament, investigadors de la UAB han aconseguit mimetitzar el sistema del gust humà i distingir entre les diferents classes de cava, obtenint una classificació anàloga a la que realitzaria un sommelier. La llengua electrònica, igual que el seu homòleg biològic, requereix un procés d’aprenentatge o entrenament per arribar a reconèixer les propietats en les que estem interessats.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2011, p. 1-2



2 p, 155.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-24, darrera modificació el 2016-06-11



   Favorit i Compartir