L'exercici té efectes neuroprotectors en la malaltia d'Alzheimer
Gimenez-Llort, Lydia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)

Título variante: El ejercicio tiene efectos neuroprotectores en la enfermedad de Alzheimer
Título variante: Neuroprotective effects of exercise against Alzheimer's disease
Fecha: 2011
Resumen: L'exercici físic voluntari té un efecte protector i terapèutic contra l'Alzheimer: millora les funcions sinàptiques neuronals, l'aprenentatge i la memòria, la funció sensoriomotora i l'ansietat. Així ho demostra un experiment realitzat sobre models animals, del qual són autors un equip d'investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC-IDIBAPS), de la UAB, de la Universitat Pablo Olavidede Sevilla i de la Universitat de Califòrnia, i que s'ha publicat a la revista Journal of Alzheimer's Disease. La recerca forma part d'un projecte més ampli d'estimulació ambiental en la malaltia d'Alzheimer, coordinat per la investigadora de l'Institut de Neurociències i professora del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB Lydia Giménez-Llort.
Resumen: El ejercicio físico voluntario tiene un efecto protector y terapéutico contrae l Alzheimer: mejora las funciones sinápticas neuronales, el aprendizaje y la memoria, la función sensoriomotora y la ansiedad. Así lo de muestraun experimento realizado sobre modelos animales, del que son autores un equipo de investigadores de Instituto de Investigaciones Biomédicas de Barcelona (CSIC-IDIBAPS), de la UAB, de la Universidad Pablo Olavide de Sevilla y la Universidad de California. La investigación se ha publicado en el Journal of Alzheimer's Disease y forma parte de unproyecto más amplio de estimulación ambiental en la enfermedad de Alzheimer, coordinado por la investigadora del Instituto de Neurociencias y profesora del Departamento de Psiquiatría y Medicina Legal de la UAB Lydia Giménez-Llort.
Resumen: Voluntary physical exercise has a protective and therapeutic effect against Alzheimer's disease by improving synaptic functions between neurons, learning and memory, sensory-motor functions and less anxiety. These are the results of a study carried out with animal models by are search team from the Barcelona Institute of Biomedical Research (CSIC-IDIBAPS), Universitat Autònoma de Barcelona, Universidad Pablo de Olavide, Seville, and University of California, and published in the Journal of Alzheimer's Disease. The research forms part of a larger project on environmental stimulation in Alzheimer's disease, coordinated by lecturer Lydia Giménez-Llort from the UAB Department of Psychiatry and Legal Medicine.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Maig 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 157.1 KB

Español
3 p, 136.5 KB

English
3 p, 141.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Institut de Neurociències (INc)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2011-12-09, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir