Foraminífers per datar sediments
Vicedo Vicedo, Vicent (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)

Títol variant: Foraminíferos para datar sedimentos
Data: 2011
Resum: Des del grup de Micropaleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha dut a terme un estudi acurat sobre l'arquitectura de la closca d'un important grup de macroforaminífers (organismes unicel·lulars) del cretaci superior. Els resultats han aportat informació valuosa sobre la tendència evolutiva en les estructures de les closques d'aquest grup i ha confirmat la utilitat de les diferents espècies a l'hora de datar sediments que es van dipositar en ambients marins de poca profunditat i d'aigües càlides i tranquil·les, properes a la costa.
Resum: Des de el grupo de Micropaleontología de la Universidad Autónoma de Barcelona ha llevado a cabo un estudio cuidadoso sobre la arquitectura de la cáscara de un importante grupo de macroforaminíferos (organismos unicelulares) del cretáceo superior. Los resultados han aportado información valiosa sobre la tendencia evolutiva en las estructuras de los caparazones de este grupo y ha confirmado la utilidad de las diferentes especies a la hora de datar sedimentos que se depositaron en ambientes marinos de poca profundidad y de aguas cálidas y tranquilas, cercanas a la costa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 182.8 KB

Español
2 p, 128.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2023-10-04



   Favorit i Compartir