L'activitat genètica en els micronuclis : es pot considerar realment perdut el DNA micronuclear?
Terradas, Mariona (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: La actividad genética en los micronúcleos : ¿se puede considerar realmente perdido el DNA micronuclear?
Data: 2011
Resum: Els micronuclis es produeixen per irregularitats en el procés de divisió cel·lular, generant-se aquestes estructures derivades del nucli, més petites i que poden contenir o bé cromosomes sencers o bé fragments cromosòmics derivats de trencaments no reparats. Aquesta recerca ha estudiat la naturalesa dels micronuclis. Els resultats indiquen que la seva pròpia naturalesa és la responsable de la destinació que pateixen, el què suposa un avenç important en el coneixement d'aquestes estructures utilitzades per detectar inestabilitats cromosòmiques.
Resum: Los micronúcleos se producen por irregularidades en el proceso de división celular, generándose estas estructuras derivadas del núcleo, más pequeñas y que pueden contener o bien cromosomas enteros o bien fragmentos cromosómicos derivados de roturas no reparadas. Esta investigación ha estudiado la naturaleza de los micronúcleos. Los resultados indican que su propia naturaleza es la responsable del destino que sufren, lo que supone un avance importante en el conocimiento de estas estructuras utilizadas para detectar inestabilidades cromosómicas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Marzo 2011, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 152.3 KB

Español
4 p, 148.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir