Jean Guilaine ens parla sobre les xarxes a la Mediterrània Occidental durant el Neolític
Delgado, María Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció)

Títol variant: Jean Guilaine nos habla sobre las redes neolíticas en el Mediterráneo Occidental
Títol variant: Jean Guilaine talks on Western Mediterranean networks in the Neolithic Age
Data: 2011
Resum: Jean Guilaine és un arqueòleg francès, expert en el Neolític i l'Edat de Bronze. Porta 50 anys fent excavacions per tota la Mediterrània, una activitat que combina encara amb les classes que ofereix com a professor emèrit al Collège de France. El mes de febrer passat va participar en el I Congrés Xarxes al Neolític. Circulació i intercanvi de matèries, productes i idees a la Mediterrània Occidental (VII-III mil·lenis aC), organitzat pel Departament de Prehistòria de la UAB i el Parc Arqueològic Mines de Gavà. UAB Divulga va aprofitar l'ocasió per entrevistar-lo. Recercador meticulós i divulgador apassionat, ens va parlar de les últimes hipòtesis sobre les societats neolítiques i de com les noves tècniques d'anàlisi dels materials han contribuït a elaborar-les.
Resum: Jean Guilaine es un arqueólogo francés, experto en el Neolítico y la Edad de Bronce. Lleva 50 años realizando excavaciones por todo el Mediterráneo, una actividad que combina con las clases que imparte como profesor emérito en el Collège de France. El febrero pasado participó en el I Congreso Redes en el Neolítico. Circulación e intercambio de materias, productos e ideas en el Mediterráneo Occidental (VII-III milenios aC), organizado por el Departamento de Prehistoria de la UAB y el Parque Arqueológico Minas de Gavà. UAB Divulga aprovechó la ocasión para entrevistarlo. Investigador meticuloso y divulgador apasionado, nos habló de las últimas hipótesis sobre las sociedades neolíticas y de cómo las nuevas técnicas de análisis de materiales han contribuido a elaborarlas.
Resum: Jean Guilaine is French archaeologist, expert in the Neolithic and Bronze Ages. Guilaine has dedicated over 50 years to excavations throughout the Mediterranean, an activity he combines with lectures as honorary professor of Collège de France. In February Guilaine participated in the "First Conference on Networks in the Neolithic: Circulation and Exchange of Raw Materials, Products and Ideas in the Western Mediterranean (7th to 3rd millennium BCE)", organised by the Department of Prehistory of Universitat Autònoma de Barcelona and the Gavà Mines Archaeological Park. UAB Divulga had the opportunity to interview him. Meticulous researcher and passionate communicator, Guilaine talked about the latest hypotheses on Neolithic societies and how new analysis techniques of materials have contributed to further knowledge.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Marzo 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 258.1 KB

Español
3 p, 152.3 KB

English
3 p, 142.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir